用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 4/5月皇家試成績分享
樓主: wbmom
go

4/5月皇家試成績分享 [複製鏈接]

回覆 5# busybusy 的文章

回覆 80# bebebe12345 的文章

謝謝!當天考官可沒對她手松, 女兒一出來已說sight reading很難, 3個sharp, 6/8拍,allegro, 共6行, 她說我顧了音符(要上把), 又要數拍子, 怎麼allegro? 結果剛及格.

是要想想辦法!

回復 81# wootaitai 的帖子

Thanks!!! 大家一起努力啦!

我都報喜呀!阿仔Grade 5 violin Distinction! 開心得我跳起!!!
wbmom

回復 85# wbmom 的帖子

終於等到了, congratulations!! happy for you!!

囝囝 Aural 部份比較差,請問應該如何協助他改善(囝囝考了鋼琴3級試)?

我囝都收到啦...
一年級, 學了CELLO 約一年, GRADE 4 有MERIT. 不過意外地佢SIGHT READING 好低分, 因佢平日同老師練SIGHT READING 好好, 而且佢睇譜很快, 但唔知點解今次咁低分, 唔知係未中途犯了大錯? 有無老師可以指一下?

醒目開學勳章

原帖由 busybusy 於 11-6-28 23:22 發表
謝謝!當天考官可沒對她手松, 女兒一出來已說sight reading很難, 3個sharp, 6/8拍,allegro, 共6行, 她說我顧了音符(要上把), 又要數拍子, 怎麼allegro? 結果剛及格.

是要想想辦法!
  ...

阿仔當日考琴,考官俾咗份4-5個flat嘅sight reading佢,阿仔話彈錯咗2,3個音!呢個考官似乎一D都唔手鬆啊!

醒目開學勳章

原帖由 pamelaywy 於 11-6-29 10:50 發表
我囝都收到啦...
一年級, 學了CELLO 約一年, GRADE 4 有MERIT. 不過意外地佢SIGHT READING 好低分, 因佢平日同老師練SIGHT READING 好好, 而且佢睇譜很快, 但唔知點解今次咁低分, 唔知係未中途犯了大錯? 有無老師可 ...

恭喜你啊!
預祝你囝囝8月琴試攞到更好成績!!

醒目開學勳章

回覆 6# wbmom 的文章

恭喜wbmom, busybusy, Camom,
大家要繼續努力啊!

原帖由 wootaitai 於 11-6-29 11:58 發表

恭喜!一年G4好勁啊!
APA有沒有消息啊?

無啦, 明年要再繼續努力....

回復 1# pamelaywy 的帖子

回復 4# fcbttkw 的帖子

fcbttkw,

多謝哂!囝囝,我們和老師都很開心!希望大家繼續努力!

我朋友的兒子上星期已收到APA 的reject letter, 所以暫時未收到信都係好事.

原帖由 wootaitai 於 11-6-29 23:41 發表
actually no news is good news wor! acceptance is end of July

原帖由 wootaitai 於 11-6-29 23:41 發表
actually no news is good news wor! acceptance is end of July

唔係呀, 係REJECTED 咗啦. 可能覺得佢未READY 到入讀級數啦, 而且競爭大, 技不如人, 下年再努力過.
不過好安慰O既係, 上年投考, 佢O岩O岩學CELLO, 拉O既仲係SUZUKI BOOK 1 的BB 歌, 今年佢己經可以拉CONCERTO MOVEMENT NO 5 同 BACH 的BOURREE, 睇到佢進步, 己經好開心....
希望利用呢一年係技術上可以提升多的......

回覆 97# pamelaywy 的文章

支持
繼續努力.....明年再試!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

請問5月25日考試的小朋友有成績了嗎
‹ 上一主題|下一主題