用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田幼兒園
go

沙田幼兒園

想問問沙田幼兒園那間好

初為人母,聽到要BB未出世就報playgroup 揀學校,超緊張.
請問沙田幼兒園那間好, (帝堡城啟思/火炭樂基 or other)? 報那間playgroup 有幫助?

帝堡城啟思/火炭樂基 都要夠歲先有得報.

好唔好, 見仁見智喇

爲何絕大部分人都只是對私立和沒有學卷的幼兒園遊興趣?
"名校"標簽真的這麽重要?

原帖由 jannie1223 於 11-6-20 02:35 發表
爲何絕大部分人都只是對私立和沒有學卷的幼兒園遊興趣?
"名校"標簽真的這麽重要?

明顯私立會谷好多, 上小學扣門都有利.

我想問有冇人入過救世軍或明愛幼兒园? 我報左呢2間,但救世軍排到百幾......明愛就話今年9月會叫我地去interview........有咩advice可以俾我呢個新手媽媽?

引用:我想問有冇人入過救世軍或明愛幼兒园?+我報

winniecat~ 的帖子

我仔仔以前去過沙田明愛面試,係平曰,可以睇到上課真實一面,由校長親自見,一對一,好重視每個學生。主要係同家長傾吓計,同阿仔玩吓遊戲,好簡單!其實校長係想家長認識學校多些,睇清楚係唔係適合自己子女,唔想收左你又唔讀、或k1時轉校。

ling_is_sleepin 發表於 12-5-10 17:42
請問你幾時寄form俾明愛?佢地幾時覆你面試時間?

我個係細B,應該難搵學校。
一個月到就去報啦!好耐之前已打左俾我啦!果位小姐仲話暑假有開放日,叫我地去睇下添⋯

maths 發表於 12-5-13 13:34
我仔仔以前去過沙田明愛面試,係平曰,可以睇到上課真實一面,由校長親自見,一對一,好重視每個學生。主要 ...
明白,我都驚到時自己會搬屋⋯我自己係想可以近近地又有唔錯既學校