用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一係咪用蒙特梳利教學法?
go

聖三一係咪用蒙特梳利教學法? [複製鏈接]

聖三一係咪用蒙特梳利教學法?
   1    0    0    0

There are 2 Holy Trinity Kindergartens. One is Holy Trinity Center
聖公會聖三一中心幼稚園幼兒園
and the other one is a Half day
聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園

My daughter will finish study of K3 in 中心幼. This kindergarten does not use 蒙特梳利教學法 but it is a combination of a number of different approaches. Project based learning is a major approach.

This kindergartne is a very good school.

原帖由 @barbie@ 於 11-6-4 13:46 發表
聖三一係咪用蒙特梳利教學法?

agreed. It has adopted many active approach. Children love that school very much and the parents like it too! No regret to have spent three years here!

想問聖三一中心好d 定曾肇添好 d佢可以上小學私校,好嗎?有冇中學架?

原帖由 CXYen 於 11-11-15 00:03 發表
想問聖三一中心好d 定曾肇添好 d佢可以上小學私校,好嗎?有冇中學架?

曾肇添係半日制
中心幼係全日制
睇你鍾意邊間

所有小學私校都要面試, 好似讀聖三一幼稚園上聖三一堂有優先, 但唔肯定

兩間幼稚園的學生今年都不用面試,只需填表及交留位費就可以了,但將來會否有變就不知喇

原帖由 wonderbaby 於 11-11-15 16:35 發表
兩間幼稚園的學生今年都不用面試,只需填表及交留位費就可以了,但將來會否有變就不知喇

可能聖三一今年開多一班, 所以多左位, 唔洗面試煩少好多野

原帖由 susanna_sze 於 11-11-18 13:03 發表

可能聖三一今年開多一班, 所以多左位, 唔洗面試煩少好多野

我想問咁你會唔會比小朋友直升聖三一小學呢?
唔知佢地小學派位好唔好呢?

回復 6# wonderbaby 的帖子

wonderbaby, 點解你話今年聖三一唔洗面試? 我今個星期六要interview pn 班喎, 你個消息邊度聽番黎架?

原帖由 leungcnine 於 11-11-21 16:21 發表
wonderbaby, 點解你話今年聖三一唔洗面試? 我今個星期六要interview pn 班喎, 你個消息邊度聽番黎架?

佢好似講緊係聖三一小學唔駛面試咋.

原帖由 leungcnine 於 11-11-21 16:21 發表

佢地話聖三一既KG升聖三一小學唔洗面試. N1 & K1要, openday問過主任話好多人in

今年大約有300多人報n班同k.1,祝大家好運

回復 12# wonderbaby 的帖子

wonderbaby, 咁你知唔知n 同k1 會收幾多人?

原帖由 SHARONJULIO215 於 11-11-19 11:51 發表

我想問咁你會唔會比小朋友直升聖三一小學呢?
唔知佢地小學派位好唔好呢?

雖然我唔知聖三一堂小學派中如何, 但我想升番上聖三一堂, 如果不用面試就真係心都定晒lu

N班收約2班共48人
K.1收一班28人

K1應該可收36個, 一班28人 + 8 (因N班每班只有24人,可每班再插4人)

如有錯請更正

想問N1 interview 可以兩個家長一齊入去嗎?
‹ 上一主題|下一主題