用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一派位結果
go

小一派位結果 [複製鏈接]

希望各家長終能如願以償,各取所需。無論結果如何,都可以放開懷抱,處之泰然,避免把負面情緒影響小孩,更不要重蹈以往在電視出現的哭哭鬧鬧場面,對五、六歲的小孩來說實在毫無益處,只會令他們不知所措。

送上一首很喜歡的歌共勉:
http://www.youtube.com/watch?v=1zo3fJYtS-o
   0    0    0    0

Agree!

咁大嘅心情起伏,家長自己頂硬上好D,小朋友留係屋企唔好睇放榜,叫家人幫手照顧兩個鐘,父母一齊去,興奮或失望都可以有時間冷靜一下先同小朋友講結果。

回覆 1# MW9919 的文章

Totally agree.

Indeed many HK primary school's quality is good. Parents are no need to worry too much.

Add Oil. Wish you all Luck tomorrow.

Thanks flg

明日係EQ大考驗,有幾多人可以第一志願吖,問心講俾第二第三係好過唔知去咗邊咁啫。
每個人都將心儀放第一位啦,你話得咗會有幾興奮呢!我就建議教育局公布埋第一志願中獎率,等家長們心裏更有數,唔會抱太大希望。講頭三位有八成條數係幾好睇嘅!

‹ 上一主題|下一主題