用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 急急! 請問港大同學會和聖公會聖雅各小學, 點棟? ...
go

急急! 請問港大同學會和聖公會聖雅各小學, 點棟? [複製鏈接]

本人仔仔早在自行收生時已經床被聖公會聖雅各小學取錄...但今天收到港大同學會取錄信, 不知怎樣選擇...仔仔好動,八掛,自幼就讀國際學校..因快要回覆...所以急急急急!
   0    0    0    0

You already have an answer.

醒目開學勳章 王國長老

回覆 1# Samuel_mama 的文章

聖雅各係12網好學校, 呢幾年上位中
而港同又唔同一樣野, 活動教學一條龍
真係好睇你想條路條行

我又唔識直接比較, 不過如果你有關於港同問題, 歡迎PM我我會答到你

我都揀梗基灣(愛蝶灣)同港大同學會,兩間學校好唔同,真係唔知點決定。

急急! 請問港大同學會和播道書院, 點棟?

在五月時註冊了港大同學會, 現收到播道書院取錄仔仔, 不知道怎樣選擇????
本人住在將軍澳, 有個囡囡3 years old

P.S. 不比較學費及距離...應該點選擇呢????
急急!急急!

港同是行IB又是私校学費,但可直升中學.令公子自幼就讀國際學校,你有錢也不妨選佢.名氣大d.

港同絕對不是行IB, 但是活動教學; 是直資不是私校.

港大同學會 is not a IB school.

播道 - 你係今日去INTERVIEW咖? 佢地即時收咗?

我都no comment,
播道小學 - 英文小學
港同 - 中文小學

原帖由 Samuel_mama 於 11-6-11 15:59 發表
在五月時註冊了港大同學會, 現收到播道書院取錄仔仔, 不知道怎樣選擇????

急急!急急! ...

醒目開學勳章

港大同學會和聖公會聖雅各小學,
真係好唔同, 唔知點比較?

純我個人覺得, 港同會好D, 因為SJ 係唔喜歡太好動既小朋友, 我都係從朋友口中得知...

原帖由 Anpanmama 於 11-6-11 20:37 發表
港大同學會和聖公會聖雅各小學,
真係好唔同, 唔知點比較?

醒目開學勳章 王國長老

雖然我係港同家長, 都要講句: 距離都要考慮埋, 港同雖然有校車去tko, 但車費都要1500蚊個月, 我相信你都知, 呢條數都要預呢
原帖由 Samuel_mama 於 11-6-11 03:59 PM 發表

急急!急急! ...
‹ 上一主題|下一主題