用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有左會唔會再生?
go

有左會唔會再生? [複製鏈接]

如果生第一個有自閉症,
如果再次意外懷孕,請問各位媽咪你地會唔會再生個b出嚟?
   0    0    0    0

yes i will

我生左啦, 開頭真係好擔心架, 生左出黎見到佢又好開心喔..現在細佬1歲3個月咋, 雖然没有大仔之前D古怪野, 但一日未識講野, 我都仲要擔心呢 ...不過兩兄弟都有一齊玩, 當係有個伴囉, 都幾開心.

生啦!我都生左第2個,而家2歲,無哥哥問題,1歲半左右開始幾個單字表達,雖然哥哥成日蝦佢,但有個伴都好!而最重要是,你都有左,唔要bb好似好殘忍!

意外有左就生出黎啦, 係主鍚比你的.
GOD bless you & your family!

我覺得意外有左,一般都會生吧,畢竟是一個小生命,不是A仔的機率也很多啊。不過你可能就要擔心好長一段時間,希望你懷孕期間能放輕鬆!

我唔係意外, 因為之前唔知大個0個係, 而細個一歲到開始講單字, 可能跟大個個講野, 有眼神, 有手指指, 而家歲半, 成日要同大個個玩, 唔爭野玩個陣, 非常相親相愛.

記得有次細個個係門口玩,唔肯行, 我就同大個個講"我唔要細路啦, 好唔好". 大個個即話"唔好, 我要細路". 跟住我叫佢要就你去拖佢返黎啦, 佢就即刻走去拖返細路返黎, 都幾SWEET下...

有了便生下來,未必会係A仔呢

我係生左細仔之後, 先知大仔係A仔.

當時都好擔心細仔係咪都係A仔.
所以好早便排左去CAC 睇醫生.
雖然現在醫生都係話細仔都好似係A仔但吾肯定.
要過多幾個月, 到2歲才再評估多一次.

不過, 我現在會唸 兩個一起玩的時候, 佢地真係好開心.

又可以在家中玩社交遊戲.

其實都吾錯.
‹ 上一主題|下一主題