用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 觀塘區/將軍澳區中學
go

觀塘區/將軍澳區中學 [複製鏈接]

魅力公主 醒目開學勳章

我女小學係油尖旺區, 但佢成績好差, 係學校係BAND3.

如果想叩門, 觀塘區邊間校風好D??

將軍澳區中學係咪真係好差?? 有無邊間可以揀的??
   0    0    0    0
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

簽名被屏蔽

原帖由 ada_ha 於 11-6-2 08:40 發表
鄭植之中學(LEE間出名校風好, 附近冇商場, 得科大係附近)

您幫人補習架?
上門收幾多錢一個鐘? (P.5)

將軍澳區中學係咪真係好差??

我發覺真的不少人都覺得將軍澳無論中小學都是很差的。個人想法是每區都有band1-3的中小學生及學校,二年前的將軍澳只得一份間英中,使競爭非常大,但其實區內還有數間band1的中中,當然競爭也不少。但這不表示將軍澳的學生及學校很差吧!也因區內英中額少,因此每間小學最前幾名學生都會嘗試跳到他區英中,我知道不小成功入讀的在中學成績都好好。

鄭植之中學校風好!是band3嗎?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

試試聖安當, 校風幾好
原帖由 wing 於 11-6-2 04:31 發表

原帖由 smalle 於 11-6-3 11:52 發表
試試聖安當, 校風幾好

聖安當是 BAND 2, BAND 3 點入到去 ? 千其唔好選鳴遠中學.

你可以考慮下 普照, 我住係油塘, 我見到D學生 OK ! 起碼好過同區嘅何南金.

魅力公主 醒目開學勳章

請問知唔知 將軍澳香島 OK嗎??
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

何南金我都親眼見過好夕幾次有差佬係學校,
但我有個客係普照的老師, 佢可以整豹紋GEL甲, 佢都話佢學校D學生成日打交, 一樣會有警察出現架...
band3既學校成績唔好之餘,校風都好難好, 如果自己小朋友係乖既, 我會試選擇BAND2, 唔得再扣門顯誠意, 我唔知咁係咪太傻, 但我見好多人去扣門都係誠意打動, 死LUR 成功!!!
原帖由 dickychui 於 11-6-6 08:55 發表

聖安當是 BAND 2, BAND 3 點入到去 ? 千其唔好選鳴遠中學.

你可以考慮下 普照, 我住係油塘, 我見到D學生 OK ! 起碼好過同區嘅何南金.

band3既學校成績唔好之餘,校風都好難好, 如果自己小朋友係乖既, 我會試選擇BAND2, 唔得再扣門顯誠意 x 同意。

Band 2 或可試..鄭植之,鄭裕彤。

Band 3 : 圓玄(此校看見無論學生及成績都進步不少)

鄭植之出名校風好??? 我日日坐架巴士見到班學生就驚, 惡霸咁又粗口, 上星期仲見到F1仔細細粒放學後在巴士上前後排玩啤牌. 咁都叫校風好我真係out, 可能我未遇到真正的Band 3 生!

原帖由 ada_ha 於 11-6-2 08:40 發表
鄭植之中學(LEE間出名校風好, 附近冇商場, 得科大係附近)

原帖由 wing 於 11-6-2 04:31 發表

油尖旺係強區, 即使BAND3生亦有機會叩他區BAND2.

原帖由 khmama 於 11-6-9 13:57 發表

油尖旺係強區, 即使BAND3生亦有機會叩他區BAND2.

khmama,

趁您online緊, 想問吓將軍澳區band one,

以下中學您會點排(for 入U),
1. 迦密
2. 宣基
3. King Ling College
4. TKO 官中

原帖由 Terry280905 於 11-6-9 14:33 發表

khmama,

趁您online緊, 想問吓將軍澳區band one,

以下中學您會點排(for 入U),
1. 迦密
2. 宣基
3. King Ling College
4. TKO 官中

而家已經係334, 如果要排入U, 我會排迦密, 將官, 宣基, 景嶺. 將官進步得都幾快, 至於宣基就跌咗好多, 景嶺似乎一般, 校網都冇資訊提供.

原帖由 khmama 於 11-6-9 16:03 發表

而家已經係334, 如果要排入U, 我會排迦密, 將官, 宣基, 景嶺. 將官進步得都幾快, 至於宣基就跌咗好多, 景嶺似乎一般, 校網都冇資訊提供.

請問除了以上四間, 您仲有沒有推薦FOR
BAND ONE  STUDENT 呢?

Thank you once again.

原帖由 Terry280905 於 11-6-9 16:51 發表

請問除了以上四間, 您仲有沒有推薦FOR
BAND ONE  STUDENT 呢?

Thank you once again.

BAND ONE  STUDENT 就梗系跨區殺出將軍澳啦.....

原帖由 samuel89 於 11-6-9 17:02 發表

BAND ONE  STUDENT 就梗系跨區殺出將軍澳啦.....

Any suggestion about Kwun Tong area ?
(Boy)

男仔如果全級頭十名可試觀瑪同聖言,不過新學年聖言搬去彩雲村。

請問九龍城區band2生如果叩門叩將軍澳band 1將官, 景嶺有機會嗎?
‹ 上一主題|下一主題