用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 請問有無家長收到CALL WAITING?
樓主: stking
go

請問有無家長收到CALL WAITING? [複製鏈接]

吓, 唔收都會打電話, 好驚呀, 收到call 時都唔知會係好消息定係壞消息!  真係等到人都癲!!!

頭先再打左去民生問, 聽日係最後1批的註冊, 要再有人放棄唔要位, 先會再call 人.

就算哥哥姐姐讀緊, 都無優勢, 老師話有D甚至已去電確認唔收!

好失望!!!

Baby 1128, 請問你阿B幾月出世, 學校叫你下年變大仔再try?

我大仔讀緊K3, 佢有不少同學都係11月&12月出世, 有位甚至係12月尾, 唔知係咪今年的新規矩, 唔收細B!!!

我知道10月尾細b都有收,11月之後既我就唔知啦

thanks sherry_wong, 我細B係11月架, 唉!

原帖由 sherry_wong 於 11-6-8 18:59 發表
我知道10月尾細b都有收,11月之後既我就唔知啦

亞妹今日終於收到waiting call啦

Congratulation!!

Thank you !

剛有個BK媽媽放個位出來,唔知係唔係那個學位呢,am or pm?

好開心!  6月29日收到CALL, 收左我細仔(0811)!  6月30日去左註冊交錢.

在此祝其他想入民生的媽媽及小朋友都好運!

我大B讀緊民生, 我細B都是29/6收到CALL, 30/6註冊攞左書包返來, 我兩個BABY見到好開心, 摟埋一齊跳跳跳, 一齊大叫: '我地可以一齊返民生喇.....', 我感動到哭.....因為大B讀左3年, 會上埋小學, 我地當然覺得民生好, 現在細B都可以在民生讀, 好感恩!

原帖由 bbmuimui 於 11-7-4 18:12 發表
我大B讀緊民生, 我細B都是29/6收到CALL, 30/6註冊攞左書包返來, 我兩個BABY見到好開心, 摟埋一齊跳跳跳, 一齊大叫: '我地可以一齊返民生喇.....', 我感動到哭.....因為大B讀左3年, 會上埋小學, 我地當然覺得民生好,  ...

請問你覺得民生d老師同嬸嬸係咪好nice??
另外, 民幼咁大, d老師同家長學生既關係會唔會好疏離嫁??

原帖由 mianyang_99 於 11-7-5 15:37 發表

請問你覺得民生d老師同嬸嬸係咪好nice??
另外, 民幼咁大, d老師同家長學生既關係會唔會好疏離嫁??

你小朋友都會讀民生?
如果是,你可放心,民幼的老師係好nice的,我大b係搭保姆車,我自己間唔中接,但如小朋友在學校有事,老師會主動打俾你,如你有事找老師,你可打去學校或寫紙仔放在功課袋,老師係會覆你的,放心,我大B在民生有三年愉快同充實的生活,我同好多家長都唔捨得小朋友畢業,係畢業禮上會不捨同感動到喊的,that's why 我好想細b都可以在民生學習和成長!

回復 35# bbmuimui 的帖子

THANKS for your reply.

咁我就放心啦, 我仔仔都會係9月讀k1呀~~
‹ 上一主題|下一主題