用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 下午轉上午先後次序
go

下午轉上午先後次序 [複製鏈接]

唔知學校點樣計先後次序。。。
例如有上午同學仔唔讀,學校會將個位比巳收嘅下午班學生吖,定係waiting嘅學生呢?
   0    0    0    0

真係唔知佢點安排.....真係等得好痛苦, 唔知要等到何時先有REPLY

學校話會比咗d位waiting 或 reject 嘅人先,最後就比下午班嘅同學仔

真係好唔公平呀!!!! 之前已經局住比留位費同轉上午班信比校長話我一定唔會比個仔讀下午主流班, 希望可以有位比我轉上午主流班, 等到過左入註冊日都冇消息!!!
請問點解唔係比下午班嘅同學仔優先呢????? , 我都識有人waiting 或 reject左都已經收到電話收佢讀上午主流班, 叫佢6月x日去註冊!!!! 對呢間學校行政好失望, 就算宜家比我個仔轉上午班,我都唔會讀喇!!!!

原帖由 potato081 於 11-6-3 07:20 發表
學校話會比咗d位waiting 或 reject 嘅人先,最後就比下午班嘅同學仔

原帖由 potato081 於 11-6-3 07:20 發表

如果真係咁安排, 學校又真係幾離奇. 已經比晒錢註冊左反而沒有優先, 優先位卻是給了waiting 或 reject 既人???

會唔會係 溝通上既誤會呢?

都正常既, 已比錢留位果d 一定會就讀, 梗係比d 好既 offer 吸引未登記既小朋友.

下午班已全部比咗大訂,可以唔理你。

想問下主流班上午有150個位
下午得60個位
係咪下午少D人爭
因為仔仔係細仔

之前已經局住比留位費同轉上午班信比校長話我一定唔會比個仔讀下午主流班  <---- 咁算唔算要脅行為? 如果你唔想讀下午班就唔好比留位費.   

原帖由 SPL 於 11-6-5 11:50 發表
真係好唔公平呀!!!! 之前已經局住比留位費同轉上午班信比校長話我一定唔會比個仔讀下午主流班, 希望可以有位比我轉上午主流班, 等到過左入註冊日都冇消息!!!
請問點解唔係比下午班嘅同學仔優先呢????? , 我 ...

你唔知頭唔知路搭咀我唔怪你, 你認為呢句說話可以要脅校長咩? 咪傻啦!! 我唔選擇下午班有我原因, 洗唔洗將封信係度post出來呀! 如果你唔想讀下午班就唔好比留位費? 詳情自己去睇下呢個post先啦!   
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2298580&page=1#pid33736934
....當時學校職員話佢地會按申請次序處理申請上午班要求, 所以本人不惜早一小時前去等交留位費及交轉上午班信給校長, 希望到時有位可以轉到上午班........

原帖由 小吱 於 11-7-3 15:33 發表
之前已經局住比留位費同轉上午班信比校長話我一定唔會比個仔讀下午主流班   <---- 咁算唔算要脅行為? 如果你唔想讀下午班就唔好比留位費.   

回復 3# ksorange 的帖子

唔係... 因為國際班係下午, 所以下午主流班會少d
‹ 上一主題|下一主題