用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 那間九龍城收費中學校風比較好呢?
go

那間九龍城收費中學校風比較好呢? [複製鏈接]

那間收費中學校風好呢?

本人的兒子現就讀聖三一堂小學五年級,
因成績一般,擔心派唔到校風好嘅中學,現在想揾間校風好嘅九龍城收費中學,請各位指教,謝謝....!
   0    0    0    0

你個仔成績如何 ? 差到如何 ?

回覆 1# dickychui 的文章

中文A, 英文C, 數A,常B, 佢啲英文真係好一般....

L1
原帖由 MabinFok 於 11-5-28 04:02 發表
那間收費中學校風好呢?

本人的兒子現就讀聖三一堂小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104五年級,
因成績一般,擔心派唔到校風好嘅中學,現在想揾間校風好嘅九龍城收費中學,請各 ...

其實點解要去收费學校,你兒子嘅成绩都唔係太差只係英文比較不好,可以考虑九龍塘中學,它的校風不錯。

The conduct & behaviour of students Kln Tong School (Secondary Section) are .....

原帖由 ckw1500 於 11-5-29 19:56 發表
The conduct & behaviour of students Kln Tong School (Secondary Section) are .....

Do you mean that there conduct and behavior are not good? If you came across any cases, pls share as i never seen any student 講粗口, smoking and this school is also recommeded by primary school teachers

因為想有個保險囉!萬一派到間校風差嘅,真係唔知點算...

點解唔請教高校長? 阮副校? 佢地係真心為學生好的敎育工作者, 高校長經常都說, 即使升中後不適合, 隨時回校找他給予意見, 推薦適合的中學
原帖由 MabinFok 於 11-5-28 04:02 發表
那間收費中學校風好呢?

本人的兒子現就讀聖三一堂小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104五年級,
因成績一般,擔心派唔到校風好嘅中學,現在想揾間校風好嘅九龍城收費中學,請各 ...

你講得好啱,高校長真係好熱心...都係嗰句" 想有個保險囉 " !!!

回覆 5# bb818 的文章

Thank yoy very much...多謝你嘅意見!

多謝哂大家嘅意見。。。!~=~
‹ 上一主題|下一主題