用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 仔仔N1俾人打
go

仔仔N1俾人打 [複製鏈接]

仔仔2.5yrs, 事發星期一放學搭校車返屋企, 落車之後我見佢右邊面好紅, 就問佢係學校發生咩事, 佢答我話俾“哥哥打”, 因為我仔係12月出世既超仔b, 班裏面個個都大個佢, 所以佢先叫人哋哥哥, 點打動作都做一次俾我睇。

第期二我打去問老師, 但係老師話仔仔係學校無咩特別,  所以我就覺得可能係搭校車返嚟既時間枕住個頭瞓覺壓到紅晒。

到咗星期三我同佢傾計, 問返佢係學校點, 佢又答我話俾哥哥打, 我問佢有無話俾老師聽,佢話無,咁俾人打有無咸,佢又話無,我問左幾次佢都係咁答我, 又重覆做返人哋點打佢既動作。之後我同佢講如果下次再係咁一定要話佢老師知。

各位, 我應該點處理呢?再打俾老師問清楚?定係轉校好呢?
   0    0    0    0

回覆 1# hungredred11 的文章

究竟係響學校定響校車俾哥哥打呀?!

原帖由 hungredred11 於 11-5-26 13:44 發表
仔仔2.5yrs, 事發星期一放學搭校車返屋企, 落車之後我見佢右邊面好紅, 就問佢係學校發生咩事, 佢答我話俾“哥哥打”, 因為我仔係12月出世既超仔b, 班裏面個個都大個佢, 所以佢先叫人哋哥哥, 點打動作都做一次俾我睇 ...

回覆 2# pipi331 的文章

因為佢係中途插班, 唔知唔會有影響, 因為病左兩日, 今日返左學啦, 琴晚我同仔仔講, 已經退左燒聽日可以返學,  佢竟然話xxx(自已個名)返學會俾人打, 咁真係要搵老師傾下。

回覆 3# someoneelse 的文章

我有問呀, 佢講左好多次都係話學校

咁家長快 d 返學校問下老師喇!有時可能係誤會也好,但求一清二楚嘛!

原帖由 hungredred11 於 11-5-27 09:47 發表
我有問呀, 佢講左好多次都係話學校

問左啦,老師幫我留意咗幾日,佢話班上有個好活躍既男同學,有時真得整到我個仔都唔知。唔該晒各位媽咪。
‹ 上一主題|下一主題