用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 福建中學附屬學校 招募2011-2012小一家長
樓主: gegemok
go

招募2011-2012小一家長 [複製鏈接]

Kelly Ma -我都贊成攪個private group,或者等正式開學後,我地攪返個

原帖由 gegemok 於 11-6-22 21:51 發表
大家唔好客氣。我地既小朋友將會做12年同學仔,話唔定我地遲d會成為世交(甚至親家@@)•••

書包我買左Seven,d人話輕身d,不過都幾貴。

haha, yes, 真係12年同學!  

Seven 係咪要訂架, 有時見好多媽咪都問.  我知道唔平呀, 不過如果對小朋友好, 都值嘅, 有朋友個女, 因為腰骨歪, 要帶咗兩年個腰架, 好慘架.

原帖由 kellylamyc 於 11-6-22 22:07 發表
我都save左checklist,仲share左比現在幼稚園同學仔,很有用呢.

話時話,現在幼稚園有個地下家長會,希望遲d可以搞返個....嘻嘻...可以暢所欲言,比較private.

seven不平哦....

GMB,誇區帶飯真係有難度...不過,小朋友 ...

yes, 我都save起咗

好呀, 開學後快d開返個 private group, 肯定我地有好多嘢交流.  尢其我呢d working mom, 未必成日返倒學校, 到時多多指教.

原帖由 gegemok 於 11-6-22 22:17 發表
Kelly Ma -我都贊成攪個private group,或者等正式開學後,我地攪返個

D人話seven係五月返貨,通常暑期前會賣晒,一年返一次貨喎。我前排見d人講男仔細size已經無貨,女仔只餘小量。我去尖咀海港城果間買(toyrus果層)

原帖由 GBM 於 11-6-22 22:28 發表

haha, yes, 真係12年同學!  

Seven 係咪要訂架, 有時見好多媽咪都問.  我知道唔平呀, 不過如果對小朋友好, 都值嘅, 有朋友個女, 因為腰骨歪, 要帶咗兩年個腰架, 好慘架. ...

原帖由 gegemok 於 11-6-23 00:22 發表
D人話seven係五月返貨,通常暑期前會賣晒,一年返一次貨喎。我前排見d人講男仔細size已經無貨,女仔只餘小量。我去尖咀海港城果間買(toyrus果層)

...

唉, 我都要快D去睇吓先, 唔知有無得訂貨.

HIHI各位, 我女都是就快讀福附, 我是WORKING MOTHER.

我反而想知學校小一有無咩課外活動比小朋友? 有無家長知?

好似話一星期有兩日放學留低參加課外活動....

原帖由 gegemok 於 11-6-23 12:10 發表
好似話一星期有兩日放學留低參加課外活動....

gegemok, 我反而想知呢兩日ECA後, 校車會安排接放學嗎 ??  如果無校車, ECA後無人接, 都幾頭痛.

Hello

我決定一心一意比個仔讀福附, 大家請多多指教!!

就係無人湊放學都好煩..所以依家我好大可能要請番工人.

之前亞女讀全日制幼稚園, 我請鐘點煮飯, 自己接放學.

原帖由 2boysmami 於 11-6-23 14:34 發表

Welcome

原帖由 GBM 於 11-6-23 13:12 發表

gegemok, 我反而想知呢兩日ECA後, 校車會安排接放學嗎 ??  如果無校車, ECA後無人接, 都幾頭痛.

可以打tel學校問下!!好過估估下,問清楚便容易安排 la

原帖由 chasiuso 於 11-6-23 11:56 發表
HIHI各位, 我女都是就快讀福附, 我是WORKING MOTHER.

我反而想知學校小一有無咩課外活動比小朋友? 有無家長知?

Welcome

原帖由 gegemok 於 11-6-22 21:51 發表
大家唔好客氣。我地既小朋友將會做12年同學仔,話唔定我地遲d會成為世交(甚至親家@@)•••

書包我買左Seven,d人話輕身d,不過都幾貴。

我地既小朋友將會做12年同學仔,話唔定我地遲d會成為世交(甚至親家@@)•••   我鐘意呢句  ha ha

書包我買左sanxxx公仔書包,冇辦法我家小姐要靚

我地星期六會10am返學校, 但10:30就要走, 要去學野, 到時大家可見見面...

見到lee度d家長咁有heart, 絕對係我決定入福附的其一原因, 你地好細心, 點買文具都諗埋, 令我對學校更有信心, 因為一間好學校絕對要有好家長配合... 我自問係好家長... 嘻嘻!!

請問大家小朋友有冇特徵, 到時可以相認呢??!!

原帖由 2boysmami 於 11-6-23 14:34 發表

Welcome 呀 !  大家日後多d交流就好喇.

原帖由 AgnesBB 於 11-6-23 15:44 發表

可以打tel學校問下!!好過估估下,問清楚便容易安排 la

係呀,  我諗住星期六去到學校, 社校務處咨詢一吓.

yes, 星期六可以問問學校. :)

welcome,我都係前陣子開完家庭會議,就決定比kelly讀. 一起努力.

‹ 上一主題|下一主題