用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有沒有人做過Bioresonance Therapy可以分享下﹖ ...
go

有沒有人做過Bioresonance Therapy可以分享下﹖ [複製鏈接]

想問有沒有人做過Bioresonance Therapy可以分享下﹖阿仔的OT話在個言討會聽過亦知道有小朋友做過。覺得小朋友前後有分別。進步0左。。我系另外一個濕疹POST都有見到BK MAMA提及個小朋友做左皮膚同A仔問題有改善。個小朋友好似幾好。我想同個仔試下。我總覺得阿仔的身體有文題左主拒。阿仔身體容易病﹑有濕疹﹑鼻敏感。。大便又唔好。。好煩。有無媽媽做過﹖
   0    0    0    0

我個仔在旺角個間centre 都做左差不多半年拉﹐每個星期都有小小既進步﹐加埋一齊﹐依家成個人唔同晒﹐好開心阿﹐我們希望有朝一日阿仔可以獨立既心願終於不再遙遠拉。
       總概來說﹐阿仔講野叻左好多﹐依家可以同我傾電話拉 同人既合作性好左﹐識得同人做朋友拉。眼神接觸好好﹐又無甘偏食拉﹐好多野都肯試。同時其他好多固執的行為都少好多拉﹐所以依家好湊好多拉。加上訓教又好左好多﹐我終於可以有得訓天光﹐呢幾個月我同阿仔都肥左幾磅。
     講住甘多先拉﹐唔知幫唔幫到你呢。
      系拉﹐依家我個仔D抵抗力都好左好多﹐少左感冒﹐D濕疹都唔見晒拉﹐好開心

請問係咩野療法, 可以簡單介紹下嗎?

回覆 2# Lok'smami02 的文章

請問治療過程是如何的呢?

中文系叫生物共振療法﹐好似系用振頻的原理﹐我也說不清楚拉﹐有興趣可以打電話去問﹐或上佢地既網看看。PM我拉
     呢個治療阿仔好中意﹐同佢講依家我地要去旺角﹐去悌DVD果度﹐佢就哦﹐然後自己行先拉。唔似話去其他地方甘難搞。因為其實是舒服既。頭幾次阿仔對姑娘要求佢摞住個波阿﹐放D野埋身等都有抗拒﹐試過一兩次﹐知道無傷害之後﹐佢就無物野拉﹐自己坐定定﹐我都可以行開傾下電話拉。
      上個星期阿仔生日﹐大膽甘比佢試下吃蛋糕﹐哇!佢好中意﹐呢幾日又無唔妥窩。:)

原帖由 Lok'smami02 於 11-5-27 15:17 發表
中文系叫生物共振療法﹐好似系用振頻的原理﹐我也說不清楚拉﹐有興趣可以打電話去問﹐或上佢地既網看看。PM我拉
     呢個治療阿仔好中意﹐同佢講依家我地要去旺角﹐去悌DVD果度﹐佢就哦﹐然後自己行先拉。唔似話去其他地方甘難搞。 ...

我仔仔都有去,去左半年啦,  我7-10日到去一次, 下個月到諗住10日到去一次

除了看DVD,還有做什麼?

原帖由 我係女仔 於 11-5-28 11:57 發表

我仔仔都有去,去左半年啦,  我7-10日到去一次, 下個月到諗住10日到去一次

系啊。我都好想知道。我在另一邊的POST見到有位MAMI話個小朋友的情況好好。食面都無再發濕疹。不過我都想知多些對A仔的治療。
‹ 上一主題|下一主題