用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 TSL 暑假有無小一預備班讀?
go

TSL 暑假有無小一預備班讀? [複製鏈接]

唔知學校有無此安排呢?
   0    0    0    0

我都好想知呀, 因為plan緊囝囝既暑期活動, 同睇下plan唔plan到同佢上小一前去個short trip旅行咁, 如果tsl有小一預備班既安排又撞o左期就唔好啦. 我唔想阿囝miss o左任何野呀

請問有無有經驗既家長幫忙講下之前幾年既安排呀

十萬個唔該

jjhh

上年沒有。

原帖由 jjhh 於 11-5-26 13:27 發表
我都好想知呀, 因為plan緊囝囝既暑期活動, 同睇下plan唔plan到同佢上小一前去個short trip旅行咁, 如果tsl有小一預備班既安排又撞o左期就唔好啦. 我唔想阿囝miss o左任何野呀

請問有無有經驗既家長幫忙講下之前幾年 ...

oh~ 即係一開始就9月1日上學囉

anyway, thanks for your reply, yypapa.

:)

原帖由 yypapa 於 11-5-26 13:37 發表
上年沒有。

jjhh,

上年8月28日(周六)有個 New Student Orientation Day, 家長同小朋友一齊出席。9月1日正式開學。

另開學後大約3星期後就有 swimming class. 暑假可 train 吓小朋友自行 take shower 及更衣。

原帖由 jjhh 於 11-5-26 14:06 發表
oh~ 即係一開始就9月1日上學囉

anyway, thanks for your reply, yypapa.

:)

我打過電話去學校問... 係冇暑期預備班...
‹ 上一主題|下一主題