用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

暑期班 [複製鏈接]

而家plan 緊暑期活動俾小朋友,請問各位有經驗媽咪,崇真會唔會有暑期班俾來緊讀K1 的小朋友架?(我知升k2/3的小朋友一定有)
   0    0    0    0

上年有適應班給準k1報讀的

原帖由 EggEgg08 於 11-5-23 08:26 發表
而家plan 緊暑期活動俾小朋友,請問各位有經驗媽咪,崇真會唔會有暑期班俾來緊讀K1 的小朋友架?(我知升k2/3的小朋友一定有)

請問適應班大約會係幾時? 因可能會去旅行.
thanks!

我都想知佢今年有無適應班比準K1的新生呀,上次註冊個職員話8月30日家長日先至可以換番D如果唔岩SIZE的校服咁即係8月30日前唔諗住D新生會用新校服啦?

最後打了去學校, 佢話星期一會收到資料wor….升K1都有份

唔該哂!

今日見佢post 了暑期活動在學校網頁, 唔知升K1 的小朋友可唔可以報呢? 不過有d活動好似要好大個先參加到...e.g. 寫作班

係咪話緊個冰淇淋課程呀?又真係唔多似比升K1的新生上咁喎....真係要等下學校通知先得

for K1新生的是『親子啟蒙班』

1/8 ~11/8, 每星期兩天, 每節1小15分鐘, $600/4堂, 只開4班, 未有資料可電校務處查詢

原帖由 ngo109 於 11-5-28 19:26 發表
係咪話緊個冰淇淋課程呀?又真係唔多似比升K1的新生上咁喎....真係要等下學校通知先得

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

又再打了去學校問,冰淇淋課程唔收升K1 的小朋友。升K1小朋友上的親子啟蒙班資料在註冊時已派,同埋已截止報名。但我冇收過資料,有冇其他媽咪註冊時收到資料?

收到, 並即時交報名表

原帖由 EggEgg08 於 11-5-30 08:52 發表
又再打了去學校問,冰淇淋課程唔收升K1 的小朋友。升K1小朋友上的親子啟蒙班資料在註冊時已派,同埋已截止報名。但我冇收過資料,有冇其他媽咪註冊時收到資料? ...

我都無收過親子啟蒙班的資料喎,咁混亂架...

我都冇收到, 係唔係國際部小朋友冇份?

回覆 13# EggEgg08 的文章

唔關事, 好似係一入門口有form攞, 如果你有興趣報名, 可以打電話返學校問下....

是的, 我與朋友也是在禮堂門口的派籌桌上自取啊~

原帖由 Cynthiasia 於 11-5-31 13:27 發表
唔關事, 好似係一入門口有form攞, 如果你有興趣報名, 可以打電話返學校問下....

我打左電話過去問,佢話已經無得報名喇, 我會幫阿仔報其他暑期活動,唔洗再心掛掛同崇真撞期...不過真係唔知係註冊日有派過FORM呀, 有D不滿....

原帖由 ngo109 於 11-5-30 19:35 發表
我都無收過親子啟蒙班的資料喎,咁混亂架...

睇番以前既 post , 對於有些媽媽一見人話崇真行政混亂就勞氣澄清, 依家終於有d 明白點解啦.

註冊個日, 一入門口就已經有張枱擺晒d form 係度比家長攞, 旁邊就是校巴查詢, 無人派 form 既 . 如果話學校無大鑼大鼓叫人報名就係混亂, 好似有點......

回覆 1# 悠揚 的文章

而家d家長係咁架啦! 唔會話自己睇唔到, 只會話學校冇提醒/混亂。

個個都改左做性"賴"...

如果真係咁難睇, 又點會有人見到form呢? (4班full哂, 應該都好多人見到張form識報名啦...呵...)

表格放在派籌的桌上, 部份家長可能只掛著註冊事宜, 無特別留意其他野

沒有做足資料收集既家長, 既然來到學校一場, 真係不防多問一句 "有無暑期班", 近年年年都有架

原帖由 silvia_ng 於 11-6-1 23:16 發表
而家d家長係咁架啦! 唔會話自己睇唔到, 只會話學校冇提醒/混亂。

個個都改左做性"賴"...

如果真係咁難睇, 又點會有人見到form呢? (4班full哂, 應該都好多人見到張form識報名啦...呵...) ...

‹ 上一主題|下一主題