用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我想知呢幾間學校n班學費?
go

我想知呢幾間學校n班學費? [複製鏈接]

我想知呢幾間學校n班(2-3歲)
學費及其他什費幾錢?
幾耐俾1次?
幾時開始俾(返學前定收左就要俾)?
有無校車?($$??)
另外想知有無n班可以直升上k1?

藍田既靈糧/啟思/迦南/平田救世軍
thx
   0    0    0    0

醒目開學勳章

打電話去學校問就最清楚~
有d上學校個website都睇到學費

d學校唔答我,乜都話8,9月拎表先問

醒目開學勳章

下面條LINK CHECK 下, 可參考上年度學費.
我既情況是, 要比大約學費既40%-50%留位費(開學會扣番), 8月有N1家長會, 到時會再通知什費, 校服等費用(間間唔同), N1可直上K1.
http://www.chsc.hk/kindergarten/tc/index.htm

原帖由 Ednice 於 11-5-22 03:07 發表
d學校唔答我,乜都話8,9月拎表先問

40%-50% 咁多? 指的是一個月的嗎?

醒目開學勳章

收我個囡果間要比留位費$11XX, 是月費的4X%

原帖由 jloved 於 11-5-22 13:51 發表
40%-50% 咁多? 指的是一個月的嗎?

藍田靈糧:
我申請2011年度,2010年11月面試,聖誕節前比留位$650,全年學費$32000,八月開學,交到2012年8月,第一期學費好似係六月交,每個月交一次,雜費我印象中唔多、一定有校巴,因為最後決定唔讀,所以無問過價錢,N係可以直升K的,仲可以揀藍田或者鑽石山分校
啟思:
親戚個女讀啟思,都係交足12個月學費,有校巴,可以升K,雜費唔知
我留意過今年半日幼兒園班留位費約$650,全日制就約$1150,都

原帖由 Ednice 於 11-5-21 05:34 發表
學費及其他什費幾錢?
幾耐俾1次?
有無校車?($$??)

thx ...

原帖由 Ednice 於 11-5-21 05:34 發表
學費及其他什費幾錢?
幾耐俾1次?
有無校車?($$??)

thx ...

藍田啟思
2011年係6百幾元留位費, 學費係$3300一個月/半日

迦南
2011年好似都係6百幾留位費,學費聽收左的朋友講係$2700左右一個月/半日

靈糧
唔知

藍田靈糧:
全年學費$32000, (Sept to June)
校巴 $460-$920 (分地區)
N係可以直升K的,仲可以揀藍田或者鑽石山分校 - yes

THX  大家
‹ 上一主題|下一主題