用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 徵保母車 SC新校舍-下午班(PM)自組校車(荃灣、青衣) ...
go

SC新校舍-下午班(PM)自組校車(荃灣、青衣) [複製鏈接]

SC話收個女讀新分校既下午班,但係真係一D都唔覺得開心,校車問題就已經煩到死~

試下夾唔夾到12個左右一起坐校車喇,如果真係無,咁唯有唔讀喇~
   1    0    0    0

其實我自己都打過電話俾D校車公司,答案都係話要等到七、八月先會知,如果唔夠人就可能開唔成車,聽到都好沮喪,因為個校車問題而讀唔成,實在唔開心!

我個女而家其實都有間好學校既offer,仲係上午班聽。SC咁樣搞法,變做兩邊學校都要hold住個位,等暑假之後視乎校車問題先決定讀邊間喇。

十分有興趣, 但住荃湾縉庭山, 怎樣聯絡你? 我不懂得PM.

其實我自己都係新加入,為左個女,只好試下開呢個post,我都唔係好清楚點樣pm。
我試下先,你等等check是否收到我的短訊。

I see your email. Thanks

原帖由 loloyau 於 11-5-18 10:51 發表
加油!st. cath 都收呀囡下午班,我會找自組校車。昨天同st cath kln tong校車連絡,佢話要等註冊後才知可否有車到新校?

I need it too, I am new here. How can I contact u?? what is pm??

唔緊要,你係呢度留言都OK。
我已經打左電話俾一D校車公司同埋街車,而家等緊回應。如果有消息,我都會再po係哩度話俾你地聽。
我自己係希望可以揾有保母車牌既街車會比較有保障同安全D。

原帖由 vc000 於 11-5-22 09:22 發表
唔緊要,你係呢度留言都OK。
我已經打左電話俾一D校車公司同埋街車,而家等緊回應。如果有消息,我都會再po係哩度話俾你地聽。
我自己係希望可以揾有保母車牌既街車會比較有保障同安全D。 ...

Yes, 大家努力!!

i m looking for the school bus too (kwai hing area), pls let me know if u hv any info. Many thanks!

I'm new here !! Tai wo hau area !! Please count my boy in !! Thanks

回覆 12# bapekids 的文章

check your message.

能提供中型保母車包車服務, 專型幼稚園及小學生服務,
12人-16人可包車, 價錢可議! 有意請PM

回覆 14# 果果媽媽 的文章

想問下你是否有保母車牌?

有!專營九龍城區的幼稚園及小學

原帖由 vc000 於 11-6-8 17:30 發表
想問下你是否有保母車牌?

你好, 果果媽媽, 我個女九月會讀 sc 下午班, 我住青衣, 請問校車有沒有安全帶, 有沒有保母跟車? 還有座位嗎???
我無法寄出PM, 只好這樣與你交談了.

你好, 果果媽媽, 我個女九月會讀 sc 下午班, 我住青衣, 請問校車有沒有安全帶, 有沒有保母跟車? 還有座位嗎???

原帖由 vvcc 於 11-6-9 23:08 發表

沒有安全帶, 但每年通過政府驗車及獲發經營保母車牌. 有保母跟車, 座位及路線有待confirm. 謝謝查詢!

請問有冇葵芳芊紅居去德雅小學..THX
[img align=left]http://photo-origin.tickle.com/image/125/7/4/RL/125740430RL391249036.jpg[/img]
‹ 上一主題|下一主題