用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急問! 参加游泳比賽遇有初次月經, 是否應暫停呢? ...
go

急問! 参加游泳比賽遇有初次月經, 是否應暫停呢? [複製鏈接]

各位媽咪:

如小女正要明天参加游泳比賽, 但今天
初次來月經, 是否應該取消出賽呢?
還是應用衛生棉條呢?

煩請提供一下建議!

Tks!
   0    0    0    0
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

佢肯用衛生棉條嗎? 除非佢願意用, 否則怕會有陰影,

職業運動員, 無辦法才用, 塞d野入去, 感覺都幾核突, 我幾十歲人都未用過, 我都幾抗拒, 雖然我都好鐘意游水, 但m come 一定唔落水

放棄比賽係可惜d, 但唔好要個女有陰影啦, 大把其他的比賽啦

除非今次比賽好有認受性, 就會睇個女意願. 否則, 我會叫女女取消出賽.
我自己14,5歲時用過一次, 都係去游水, 我以後都唔會再用, 真係好唔舒服.

我會比個囡用棉條,會參加比賽,証明你個囡係會一路游落去,0甘冇得避,如果長期用開棉條既人就會知,係唔會唔舒服,初初用一定會唔慣,慢慢適應啦~
‹ 上一主題|下一主題