用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K3畢業禮 & 向KV說再見
go

K3畢業禮 & 向KV說再見 [複製鏈接]

首先向K3家長說聲不好意思!
之前跟大家提及過將會攪一次畢業PARTY,
因本人一些私人事忙,
畢業PARTY將不會舉行!
希望大家不要介意!

就快離開KV,
心裡總一點不捨得,
而本以為會在KV校園 6年生涯,
亦因為KV没有收到我的細囝而將會結束!
心裡總有一些失望....
聽到很多人陸續call waiting 時候,
總希望自己都能收到電話,
可惜亦都是没有!
但也没有辦法,
只怪天意如此!

Kv是一間好的幼稚園!
希望來緊呢一年讀K1小朋友都能夠開心學習!
而各位K3既家長,有機會大家都可以一齊約出埋玩! 我有時間一定奉隌:)
   0    0    0    0

不要灰心, 我還在等waiting,他們在5月21日前比錢,可能還在機會

雖然我冇參加過你們的GATHERING (因為通常WEEKEND 都有活動) 但你真係好有心.

過左5月21號可能有消息的~!

貢獻勳章

Sunny兄,唔好灰心,有無寫封信叫哥哥親手交比校長呀!

sunny,
你在kv 3年的生活,亦為大家付出很多
謝謝你

Sunny,
真的好多謝你過去幫我哋一班家長﹠小朋友組織咗幾次大型活動!希望細佬快D收到KV嘅好消息,亦祝子桓升小一順利!

大家太抬舉啦
出呢個post的目的,
是因為有幾個家長先後問過我會否搞畢業party!
小弟希望藉著在這裡到同大家交待今次不會搞party既事!
唔好攪到我好似開個post比個平台大家來誇獎小弟.....
我真是有點不好意思.....
其實我做既野唔算話好難,
只要花點時間及心機,
相信很多人會比我做得更加好!
而K1,K2,K3, 3次旅行得以成功
亦都有賴各家長協助及天工做美!
所以功勞是屬於大家!

旅行既目的我諗都叫成功左一半!
就係另到大家小朋友家長都可以互相認識!
認識後大家能否再進步,
我想就要靠大家自己啦!
在搞旅行期間我亦都認識了不小家長,
希望各小朋友上小學後大家都可以保持聯絡,
畢竟人生真係無幾多個幼稚園同學仔可以做到成年後大家都仲係好FRIEND!
大家都要好好珍惜身邊擁有既人和事!
有我電話或fb朋友仔歡迎call我地一家出來玩!
只要得閒我地一家奉隌!

仲有不到2個月既課程,
大家就會各散東西!
响到祝各小朋友都可以揾到心宜小學,
適應新環境,開心學習!
講講下.....講到好似自己畢業咁喎
總大知大家一齊比心機啦!

再講一下細佬...
我想細佬入反KV機會都唔大LU!
現在應該會去迦南~~~
不過迦南都幾長時間,
朝8晚6, 差不多大人上班時間!
希望細佬到時可以適應啦!

HI JOE

信寫過一封!
跟住冇寫LU!
你問我會唔會再寫....我諗唔會啦!
既來之,則安之

貢獻勳章

Sunny兄,都唔緊要啦,細佬入返KV,叫做大人無需重頭適應學校模式;只不過去另一間又要從新開始!

但細佬可以跟亞哥讀小學,三年後煩少樣 !

Don't give up! My son got the call in early Aug last year and offer him K1 am at Kent Road!

吾好放棄,大家都知kv係一間好好嘅學校,再試試吧!

回復 5# TszWun 的帖子

我都是K3的家長,迦南是一間非常好的幼稚園,程度很高,不在根德園之下。朋友的兒子K3,現在係要寫周記了。看他的功課我都有小小流汗,我覺得做迦南的家長比做根德園的忙。
‹ 上一主題|下一主題