用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Catherine V.S. 民生
go

St Catherine V.S. 民生 [複製鏈接]

$4800的St Cat新校定係$600的民生??
   0    0    0    0

醒目開學勳章

confirmed $4800?

They just said not more than 48000/10
i think more or less the same.

原帖由 bbkiri 於 11-5-9 10:10 發表
confirmed $4800?

兩條不同的路,如果你好喜歡ST. CAT又唔介意貴學費同英粵班,就唔洗諗民生,新唔新校都無影響,反正K2都返去KLN校上,新校有沒有室外空間也不用介意,因為選ST.CAT都只會著重英語環境而不是校舍環境,不過你都需要另外報課外課程,十個有八個ST.CAT家長都會

民生比較多親子活動,大機會入民小,可以放多D時間培養小朋友的專長同興趣,但做長家會比較忙

我都有這兩個OFFER,但我唔煩惱,只要你知道自己想小朋友得到什麼,我比較傾向德育同全人發展,英語方面,多看圖書多聽英文故事CD加一對一的英語課外學習已經解決了讀不讀英幼的問題了.

原帖由 Elsamouse 於 11-5-9 09:53 發表
$4800的St Cat新校定係$600的民生??

St. Cat for sure.

如民小已滿意就ms,想target比民小更好的小學同清楚小一個game就sc.
‹ 上一主題|下一主題