用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才interview?
go

優才interview? [複製鏈接]

剛才收到電話係16/5 interview, 唔知去唔去?個仔已有兩間offer, SFA +St Joe.(彩石里), 因地點、功課問題,我地選了St. Joe. 自問個仔是"傳統"形再consider優才好嗎?
   0    0    0    0

If your son suit for traditional school, you no need to chose GT & other school with active learning.

If 個仔是"傳統"形, you should have picked SFA!

原帖由 lhinman 於 11-5-6 11:47 發表
剛才收到電話係16/5 interview, 唔知去唔去?個仔已有兩間offer, SFA +St Joe.(彩石里), 因地點、功課問題,我地選了St. Joe. 自問個仔是"傳統"形再consider優才好嗎? ...

王國長老

優才的確提供到愉快學校生活俾小朋友, 老師們都好好. 傳統型小朋友都冇問題, 讀優才程度唔算淺, 但小朋友會大多數性格開朗, 唔會內向, 樂於同人溝通. 學校著重三文兩語.

多謝大家的意見!我其實亦欣賞優才小班教學,個仔較內向,怕在傳統大班教學中被忽略。唔知有無較內向孩子成功入讀,又可建立信心?

王國長老

放心,我見小朋友都好能夠投入校園生活,開開心心,冇問題!
‹ 上一主題|下一主題