用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 誠徵老師 大家小心: 搵老師的家長必睇
go

大家小心: 搵老師的家長必睇

大家搵老師時小心呢位所謂"老師"

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2288199&extra=page%3D1

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3318687&extra=&highlight=%E8%A3%9C%E7%BF%92&page=1

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3381711&highlight=%E8%87%AA%E7%A8%B1

Thank you for sharing.

現在要揾個好老師真係難。

支持揭發害羣之馬,以免影響其他好老師!

我看過後,我也有接觸過,我可能好彩些,我兩次找老師,她也用不同的名及電話,我最終無讓她試堂,第一次無call 不停,第二次不停CALL到驚。

醒目開學勳章

原帖由 jane_hl999 於 11-5-8 00:30 發表
do-re-me
於11-5-3 22:16 發表

好長篇,同大家分享下我的奇遇
我試過在這裡請作文老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=591&cb=21 ...

睇完..O左...=O=""
點解會有甘既補習老師....
你都算好人..佢打甘多次黎你都聽..
一個
為夢想、理想
我要敢夢想飛。
他日,縱然要回復原狀
但至少也不枉過

<教養孩童 使他走當行的道 就是到老他也不偏離>

早兩日在此看過各位媽咪的忠告,今日回家,竟然在大門口鐵閘發現,夾住一張一模一樣的傳單……

原帖由 jane_hl999 於 11-5-8 00:07 發表
那位劉老師的電話有幾個,一個是6730xxxx,另一個是6747xxxx;其簡歷如下(我從其他家長的留言處張貼過來)
你好!
本人畢業於香港大學,現在任職英文學校,任教英文、普通話,
協助學生理解文章內容文法,提升組織表達的能力,
加強說話 ...

雖然我不是家長,但是我今天出了個徵教授長笛老師的 post,也竟然收到這位疑似「現任教師」的廣告
其實如果她真的是現任教師,首先她不會有甚麼多空餘時間接學生,其次是也不稀罕那百多元的補習
這世界真是甚麼人也有

原帖由 jane_hl999 於 11-5-8 00:30 發表
do-re-me
於11-5-3 22:16 發表

好長篇,同大家分享下我的奇遇
我試過在這裡請作文老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=591&cb=21 ...

都講明左試堂岩就請唔岩就唔請=  =
試完堂就算唔岩佢都有錢收佢都執到la  

我都收過呢個PM
renee77 昨天 13:14
教育學院英文_普通話教師(_自組均可)_125 1 hr

本人畢業於教育學院,現任職津貼學校,
任教英文普通話(聰說讀寫),Phonics/ 會話/朗誦/閱讀/寫作/拼音/文法

可上門教授 提供教材
Miss Ren (6432 0317)

回覆 18# karenstarz 的文章

That lady named Miss Lau, I've also contact.

She told me she is working in Tsuen Wan school.

The first time I called her she seems not convenient to talk to me.  Later, later to 11:45pm, she suddenly called me (dislike).

As she mention in pm saying that she's $125/hour.  and my topic saying that my kid is F3 now, finding a PHY,CHEM,BIO 老師,首次試堂係一個小時 (當然我都知其實唔夠)不過為安全起見,都係試一個小時先,這我也在我TOPIC 講過。到埋尾講好左,佢又要拎埋我小朋友電話,又話唔識黎,要我搵人去接佢,,話叫我仔接,一係拎我屋企TEL。

之後又冇啦啦加我到$300 1.5小時,佢話佢突登出黎禾,我當然一口拒絕佢話想想先再約佢。 (我起POST已經講哂我REQUIRMENT出黎,又係佢自己PM我話幾多錢,宜家毛啦啦加我價,玩咩!)

之後一日,佢打黎追我點,我拒絕左唔洗佢,佢下午又打黎話收我平D云云,我都拒絕。第2日又再打,我唔聽,不停打,接了,佢話照135就135禾,佢咁既態度,梗係咪攪我啦。佢真係SHORT SHORT地架。

因為起我拒絕佢之後,佢用冇SHOW NO. 電話打黎,扮打錯話搵校長禾。之後又有一次打黎,扮第2個,問係咪要請老師禾,一聽就聽得出佢把聲啦。

大家真係要小心小心呀!

再者,我又妖收到另一PM,佢話佢係介紹補習老師禾,又係一打去,(佢留PM叫MAXXXDA),一拎起,99%係佢把聲啦!