用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 交完表lu
go

交完表lu [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

原帖由 Hoining 於 11-4-30 22:35 發表
今日家長日順手交埋選校表, 喺呢刻覺得我可以做嘅野已經做哂, 其他野已經吾係自己可控制嘅事, 返到屋企即刻可以大覺瞓lu, 感覺好爽

Good Luck!

回覆 2# bb818 的文章

簽名被屏蔽

交表

我重未交表, 個仔考得唔好,而家頭都大哂!

我在18/4交咗啦!一切已成定局,現在平常心等放榜。

我就3/5交, 衣家仲未敢填......我諗我會同c6一齊明晚才填.....

煩腦中......

平常心吧.  好運的怎樣填也有運行, 沒運氣的如何保守也會失望.

原帖由 Siuchoi 於 11-5-1 18:20 發表
我就3/5交, 衣家仲未敢填......我諗我會同c6一齊明晚才填.....

煩腦中......

原帖由 Yanamami 於 11-5-1 18:51 發表
平常心吧.  好運的怎樣填也有運行, 沒運氣的如何保守也會失望.

agree. 我19/4交表後, 真係有已經沒嘢好做, 有放鬆感覺, 但到了上星期開始, 時時都會發夢放榜, 但沒有發到派邊一間, 以知用平常心, 亦看得開, 唔知點解又時時發夢, 有d困擾. 仲有兩個月就放榜, 唔知仲要發幾多次. 唉!
希望可以派到心儀中學唔使叩門啦!

回覆 1# alice44 的文章

我已預了「叩門」是整個升中package的其中一環節, 心裏「預左」的話會好過d.

原帖由 alice44 於 11-5-1 20:05 發表

agree. 我19/4交表後, 真係有已經沒嘢好做, 有放鬆感覺, 但到了上星期開始, 時時都會發夢放榜, 但沒有發到派邊一間, 以知用平常心, 亦看得開, 唔知點解又時時發夢, 有d困擾. 仲有兩個月就放榜, 唔知仲要發幾多次.  ...

我又係成日發放榜夢 & 填form夢.....我都覺得好困擾.....希望嗰日唔好咁慘啦......我怕頂唔順個結果呀)))))

係啦,老師問我想吾想再進取D?我話如果再進取D,就日日發惡夢.穩陣D,第二止到蝕,我會呢2個月安心D.就算叩門都係叩1間.如果吾係要叩多一間,真係人都癲..不過而家仲係爭扎緊...

原帖由 Yanamami 於 11-5-1 22:04 發表
我已預了「叩門」是整個升中package的其中一環節, 心裏「預左」的話會好過d.

全包!

原帖由 ydoris 於 11-5-2 10:12 發表
係啦,老師問我想吾想再進取D?我話如果再進取D,就日日發惡夢.穩陣D,第二止到蝕,我會呢2個月安心D.就算叩門都係叩1間.如果吾係要叩多一間,真係人都癲..不過而家仲係爭扎緊... ...

阿仔係band 1頭學生, 我都放了第二志願係一間我估唔會咁多人會放第二志願嘅學校(係band 2頭/band 1尾)做止蝕, 我都覺得第二志願都應該會派到, 但都唔知點解仲時時發埋d咁嘅夢. 老師都唔同意我咁揀, 但我堅持.

今日終於交左表喇....心情已好d了.....之後既事.....交由上天安排吧~

唔知老師會否call我呢.....因我冇聽佢既提議~~

原帖由 Hoining 於 11-4-30 22:35 發表
今日家長日順手交埋選校表, 喺呢刻覺得我可以做嘅野已經做哂, 其他野已經吾係自己可控制嘅事, 返到屋企即刻可以大覺瞓lu, 感覺好爽
真係有啲緊張...祝大家好運!

原帖由 kilykilyk 於 11-5-3 13:14 發表

我今日要等阿囝放學先收到正本選校表,唔知點解..真係有啲緊張...祝大家好運!

記住小心d填。昨晚我填個時唔知點解會手震,明明係224剛剛睇完記實個號碼,一秒之後到填時又會變成242。好多年都未試過咁樣!

原帖由 fallenleaf 於 11-5-3 13:25 發表

記住小心d填。昨晚我填個時唔知點解會手震,明明係224剛剛睇完記實個號碼,一秒之後到填時又會變成242。好多年都未試過咁樣!

正本填錯咗??咁點改番?

老師話用塗改液,之後隔離簽名。三張都要咁做。有人話畫左佢,我覺得畫完之後你係冇位填和簽名。

今日填完表,聽日交。  

要等兩個月,就當減肥 ........ 等等等...........

原帖由 super11mum 於 11-5-3 16:37 發表
今日填完表,聽日交。  

要等兩個月,就當減肥 ........ 等等等...........

你就當減肥,我就會:
1. 突然感覺好空虛,
2. 發抽獎夢,之前發過,昨晚又復發,
3. 經過心儀學校都會“裝”下裡面,希望有一日...
4. 跟住可能係憶校成狂,
5. 最後就係放榜日驚抵受唔到刺激,心臟病發!
    而家諗緊 好唔好去學校等放榜。
‹ 上一主題|下一主題