用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Khmama 請幫幫忙
樓主: MM_mama
go

Khmama 請幫幫忙 [複製鏈接]

原帖由 wong333 於 11-5-1 17:57 發表
khmama你好,小女band2頭.第一,慕德.第二,寶覺.第三,甲子年.機會大嗎?

你既選擇唔係進取, 屬於穩陣派. 機會就要講運氣, 祝你好運.

原帖由 gl 於 11-5-1 15:54 發表
khmama

請問如果是BAND2頭生,鄧肇堅維多利亞 及鄧鏡波,邊間排先好呢?(急問)

鄧鏡波排先.

原帖由 mangoma 於 11-5-1 16:21 發表
Please help! Khmama!!!

My son is studing in(MXX XXX), his got good ranking in school.

My choice is :
1 Q.E.S
2 TWGH(WFN)
3 銀禧

Any comment???

我好似講咗QE有小學, 而九龍城多選擇, 唔需要搏.

原帖由 citylady 於 11-5-1 19:20 發表
band 2生,女仔 KL3 網,乙部 1.黃笏南  2.九龍塘真光 3.培道  4.五筍節  OK嗎?

是否乙部 可選  1.黃笏南 。如乙部 1.培道 2.真光 3.五筍節 穩陣嗎?

回覆 24# citylady 的文章

黃笏南抽完第一志願有冇位剩真係好難講. 其實最穩陣係培道或真光第一志願, 胡兆熾會好過五旬節.

原帖由 khmama 於 11-4-30 22:16 發表

我都覺得ok.

多謝你的寶貴意見.

thanks,khmama

Khmama,

請問元朗區band 3頭 ,頭5個位怎選?另甲部是否可以進取些,如塡band2頭呢?請覆,謝謝!
1)裘錦秋2)18鄉3)羅桂祥,可以嗎?

回覆 18# Leung2010 的文章

完全讚成,只因魚與熊掌想多聽一些不同既意見.

原帖由 khmama 於 11-5-2 13:39 發表
黃笏南抽完第一志願有冇位剩真係好難講. 其實最穩陣係培道或真光第一志願, 胡兆熾會好過五旬節.

Hi Khmama,
您好~
我囝囝是北區....今年band 1 學位也很緊張...我個囝囝1st & 2nd的中英數都是B,直至3rd英&數就取得A,而中就仍是保持B....學校班主任說幸好囝囝也屬在band 1 pool內...只不過令人擔心的是在band1中及尾之間徘徊.

大抽獎的甲:田+陳融+馬錦明
至於乙:李嘉誠+馬錦明+廖萬石+禮賢會
其實老實講呀...如果入唔到"李/田"的話,我都打算叩門.

雖然一切都塵埃落定也只好期待他的運氣...希望有運取得較好的隨機號,但我仍懇請khmama給些意見,謝謝!
1.以上的選擇是否太博呢?隨了運數之外,您覺得勝訴多少呢?
2.是否建議囝囝也考"羅定邦/大埔-直資"作為後著?
而您給此校的banding是什麼呢?
3.請問,何時可知道李/田及北區其他中學的叩門資訊?
‹ 上一主題|下一主題