用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Superkids
樓主: mavismama123
go

Superkids [複製鏈接]

個人認為收生與否在乎你讀甚麼學校!話說兩三年前我同時間替仔仔女女報名,仔仔讀普通津校,而女女就讀名女校。報的是同一級別,但最後收到電話說確認有位給女女(當時連面試筆試都冇),我反問仔仔可同時取錄嗎?答覆是沒有位啦!  我實在不能接受這樣的教育機構,最終當然沒有報讀!

原帖由 share123 於 11-6-22 12:23 發表

世襲系其中一個標準呀

我不同意是世襲, 我女沒有人介紹, 又不是讀私校, 她上年收了讀小一, 但我有附校內校外成績.

Superkids 真是一間很好英文學習地方!  校長很好, 時常去看小朋友上課情況.

原帖由 ysnmama 於 11-6-27 22:35 發表
這間中心說申請小一不用附上任何成績資料. 但如何收生? 說所有人面試後才選學生不足為奇. 但奇在什麼也不用附上就選了學生面試. 難道填上是名校就可以? 為何不直接只說只接受某些名校小一生申請. 其他免問? 想知道安 ...

入讀Superkids, 小孩英文一定要好, 小一課程都已經深過津校小一.

本人覺得其課程深過starter & movers.  如果, 小孩英文不好, 入了去讀, 最後.....離開.

原帖由 nicoletsui1212 於 11-6-28 11:09 發表

我不同意是世襲, 我女沒有人介紹, 又不是讀私校, 她上年收了讀小一, 但我有附校內校外成績.

Superkids 真是一間很好英文學習地方!  校長很好, 時常去看小朋友上課情況. ...

我話係其中一個原因遮,人地表格系甘寫.
你好好彩,同埋阿囡有本事,所以都入到囉.
我無付成績證明,因為佢地寫唔洗俾,
甘下次真系要學精d喇

認同. 明明說不用附上成績各樣. 附上証書及成績又可以安排面試. 原來跟指示反而沒用的. 大家下次要精明些.

原帖由 share123 於 11-6-28 11:25 發表

我話係其中一個原因遮,人地表格系甘寫.
你好好彩,同埋阿囡有本事,所以都入到囉.
我無付成績證明,因為佢地寫唔洗俾,
甘下次真系要學精d喇

原帖由 ysnmama 於 11-6-28 14:37 發表
認同. 明明說不用附上成績各樣. 附上証書及成績又可以安排面試. 原來跟指示反而沒用的. 大家下次要精明些.

其實應說我很有誠意, 什麼時間都可以上課? 改其他科, 來上Superkids, 我女幼稚園同學都是一起報讀, 她小學入讀私校, 但她只選了4個時間, 結果沒有......

甘都系,但平日放學去真係唔容易安排,小朋友都會覺得累架.

Would you pm the super kids address to me , thanks

如果你tick 左要指定時間, 咁多數唔收或放在最last priority. 不過小一生如果編係weekdays上堂都幾辛苦, 我朋友就係咁上左幾個月唔讀.  

原帖由 share123 於 11-6-29 14:37 發表
甘都系,但平日放學去真係唔容易安排,小朋友都會覺得累架.

回復 47# share123 的帖子

原來如此,終於死心喇.....

除非住/番學番附近啦,平日放學特登去,真系唔容易架

Superkids

昨天上過superkids 問, 佢哋話所有收生己塵埃落定, 冇信即是己fail, 暫時只有等有人唔讀, 看看有沒有補上的機會囉.

不過聽以上的家長說, 被收錄的學生本身己好勁, 又要有時間好似讀多間學校緊, 才能緊得上.

我己經知道小女落選了, 不過好想知道另一間類似的資料, 請問家長可否提供一下smartkids 的資料? 例如: 電話, website 等等, 是否跟superkids 差不多?

謝謝.

Mavis

Not sure this is the one you are looking for -
http://www.smartkidshk.com/cgi/home.pl

原帖由 mavismama123 於 11-7-4 14:20 發表
昨天上過superkids 問, 佢哋話所有收生己塵埃落定, 冇信即是己fail, 暫時只有等有人唔讀, 看看有沒有補上的機會囉.

不過聽以上的家長說, 被收錄的學生本身己好勁, 又要有時間好似讀多間學校緊, 才能緊得上.

我己經 ...

I don't think this is the one as it is located in Jordan while the one I refer is just next to St. Teresa's church.

Anyway, thanks.

Mavis

原帖由 Johorma 於 11-7-4 23:02 發表
Not sure this is the one you are looking for -
http://www.smartkidshk.com/cgi/home.pl

回復 46# nicoletsui1212 的帖子

同意,選上課時間都好重要,所以應填滿所有選擇時間,而且要想清楚,因為一經取錄,上課時間是不能改(除了一開始係面試時改時間),一直讀上去都係返同一個時間!
‹ 上一主題|下一主題