用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 泳天/卓毅游泳會
go

泳天/卓毅游泳會 [複製鏈接]

有無小朋友參加過? any comment?
   0    0    0    0
[

我兩個女參加泳天,都Ok!$110一堂,大女果組1:5,細女果組1:2!
原帖由 Win0501 於 11-4-25 15:51 發表
有無小朋友參加過? any comment?

我囝囝都係响泳天學游泳, 學咗2年, 太凍天氣即1-4月會停, 到5月會再開始學, 佢舊年年尾已游到200米自由式+200米背泳, 開始學蛙腳, 不過唔知佢而家仲記唔記得點游蛙腳...

泳天响唔同既池既收費都唔同架, 我囝囝喺德福德藝會要$135/堂, 今年5-6月價, 暑假又平番D, $130/堂.

回覆 1# donald2008mama 的文章

我女上年學泳天幾好,暑假都只係1對2or3,我女好怕水,但教練抱佢比玩具佢玩,竟然哄倒佢落水,佢之前在屋企沖涼都怕水!學左4個月游倒4下自游式唔洗用浮板,但之後天氣凍暫停了.我問個教練可否去室內池私人教,教練話如果比泳會知道會炒尤,唯有今年暑假再繼續

我個囝(6 yr)由去年7月係泳天學游水至現在, 剛剛個次測試, 可以完成200m自游泳及100m背泳。我覺得ok呀!

我仔由09年開始係泳天培正泳池游(佢超級怕頭落水, 洗頭都叫救命), 不過可能佢大d(成7歲幾先學), 用咗半年時間學水中呼吸, 舊年先可以游50米自由泳, 在剛過去既測試已經可以游到400米自由泳, 100米背泳及50米蛙泳, 佢同班既同學仔大多數是5~6歲, 我覺得佢哋d教練好有方法, 我覺得ok wor.
不過我冇比亞仔停, 因為佢哋室內泳池, 冬天都有暖氣, 都好ok.
‹ 上一主題|下一主題