用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

N1上午班 [複製鏈接]

各位, 請問N1上午班是否返5日或6日? 因網站上星期6都有時間表, 所以問一問.
   0    0    0    0

5日
..
收左取錄信啦...?

原帖由 kwanyat47 於 11-4-24 11:08 發表
5日
..
收左取錄信啦...?

唔該晒!

上星期已收到信了.

4001c 你好呀! 我地好快係同學仔啦. 你住邊區呀?

原帖由 tsangnamnam 於 11-4-30 23:37 發表
4001c 你好呀! 我地好快係同學仔啦. 你住邊區呀?

你好! 8月中就返學了.

我係住沙田或大埔, 暫時未決定到. 有D煩惱.

我都諗緊, 要決定搬入去定搭車, 好唔捨得佢咁細個要搭車... 但其實好多人N/ K1已經要搭車...

第日升小學都要校車啦!.....銅鑼灣..........

原帖由 kwanyat47 於 11-5-2 01:35 發表
第日升小學都要校車啦!.....銅鑼灣..........

我想N1自己帶, N2開始坐校車.

原帖由 tsangnamnam 於 11-5-2 00:45 發表
我都諗緊, 要決定搬入去定搭車, 好唔捨得佢咁細個要搭車... 但其實好多人N/ K1已經要搭車...

如自己接送再諗埋有3小時做咩好.

我都唔知升唔升到銅鑼灣呀. 咁少位. 不過當前係覺得哩間係最好選擇, 唔會放棄.
我地諗緊叫工人姐姐帶返學(因為我地兩公婆都在職), 姐姐去食下早餐, hea下, 買埋餸, 接我個女放學. 日日咁樣其實都幾辛苦. 不過冇法. 到佢大個啲,下年夠3歲/ N2, 先搭校車... 不過都要搵到, 我仲未搵到校車資料.

我都唔捨得比佢踏校車。不過,大家如果諗住踏校車,要問清楚。之前我小朋友插班讀大埔一間N班,下午班一點半上堂,保母車十二點十分就要我上車,我家住大埔,同區都要早個半鐘上車。

十四號註冊咪買校服既。大家覚得夏季校服買几多先足夠呢?仲有係咪無書包架,咁外套呢?

夏天多汗, 又可能會弄髒校服, 多買一套比較好.
書包一個. 大概可以吧?

原帖由 BallBall417 於 11-5-3 22:06 發表
我都唔捨得比佢踏校車。不過,大家如果諗住踏校車,要問清楚。之前我小朋友插班讀大埔一間N班,下午班一點半上堂,保母車十二點十分就要我上車,我家住大埔,同區都要早個半鐘上車。 ...

你第一個上車? 都無可能要個半小時

原帖由 BallBall417 於 11-5-3 22:15 發表
十四號註冊咪買校服既。大家覚得夏季校服買几多先足夠呢?仲有係咪無書包架,咁外套呢?

運動服好平, 預買最少3套. 其中一套放書包做後備.

書包要買, 35蚊一個.

外套就唔見有. 同埋要買校服裙, 其實幾時要穿呢?

校服有冇size分呢? 唔知使唔使帶埋佢去度身?
如果日日著運動服, 我諗我地都買3套運動服.

其實係無classical既校服,運動服就等如校服,男生衫加短褲,女生連身裙加短褲。註冊日可以帶小朋友一齊去買校服,順便量下size,走去廁所試一試身亦可以。學校都會提議最少買兩套,一套穿,一套放書包。外套其實係無既,祇要穿左校服在內,外面自己加件衫就可以,冬天加件羽絨在外都得!

校車祇得兩條線,一條大埔區內,一條沙田(Tai Wai - Ma On Shan)。

另外一題,8月13正式開學,之前有幾日適應日,預定假,陪你小朋友過適應期。

Thank you, Minggoo.

我已經攞左一星期假 (8月15日開始) 陪佢去上堂啦~

冇冷衫/ 外套都好呀. 我有好多溫暖牌織左俾名女, 可以派用場啦!! :)

適應期係正式開學之前Wo........我估計8月10日新生就開始返學。
第一日可能要求家長全程陪,第二日陪陪下家長離開,第三日家長唔陪但Stand-by。不過一切都要視乎小朋友進度,或者你註冊日問清楚!

原帖由 tsangnamnam 於 11-5-5 13:34 發表
Thank you, Minggoo.

我已經攞左一星期假 (8月15日開始) 陪佢去上堂啦~

冇冷衫/ 外套都好呀. 我有好多溫暖牌織左俾名女, 可以派用場啦!! :)

原來如此, 咁我問清楚先~ 謝謝~
‹ 上一主題|下一主題