用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! (Part ...
樓主: max1116
go

報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! (Part 2) [複製鏈接]

原帖由 Snoopywy 於 11-4-29 16:10 發表
emolly :
係呢,你大女出去學畫畫呀 ?
呀女好LIKE...我D顏色冇晒..要去買LU,成鬼日講我要做圖工...

我得一大個女咋

係呀, 出去學, 學左差唔多一年先叫有d進步, 好明顯佢係無天份既. 鍾意做圖工咪好囉, 要好好耐性先得架, 你買咩筆呀? 我前幾個月轉晒阿女d筆去三角木顏色之後, 佢填顏色好左好多.

aloymom :
haha..放光咁你都諗到
上落樓梯又真係要開燈喎,冇下次咪得囉,哈哈

emolly :
2歲幾,咪拎支大油筆鬼畫符囉...好在我公司大把唔要既紙...早排有大poster 多到呢...最正搵顏色筆畫 ! 你係咪唔要定有多呀 ?

今次我買手指畫D顏料,手指用又得,筆用又得,唔駛開水.

呀女仲鐘意釣假魚..哈哈

你努力D,好快有細女......

回覆 38# elmolly 的文章

summer school我報左lu, 俾佢地搭校車算了!
完全無動力想搵其他暑期班俾佢地上
唯一一個想搵的係俾TT跳BALLET

我都好充實, 每天上班.呵呵呵
]

冇下次咪得囉
-->佢出院之後一定唔會再有下次, 因為咩都叫哂我/D仔做...
我99琴日去探王子個陣, 都有問"點解你肚餓唔叫你老婆煮俾你食jack?"

haha. 我公司都多廢紙.. 拎哂黎做算草紙!D廢紙分分鐘可以俾我大仔當做練習.呵呵.錢都慳返

原帖由 Snoopywy 於 11-4-29 16:44 發表
aloymom :

emolly :
2歲幾,咪拎支大油筆鬼畫符囉...好在我公司大把唔要既紙...早排有大poster 多到呢...最正搵顏色筆畫 ! 你係咪唔要定有多呀 ?

...
]

原帖由 Snoopywy 於 11-4-29 15:58 發表
MAX :
對呀,搵間酒店,全程係食完就痾 (我老公最鐘意)....跟手就游水,正呀 ! ...

有邊間酒店好介紹呀 ??
食完就痾 ?! 你講到好似食物中毒咁喎

醒目開學勳章

作為SPN及你們的Dead hard fans,恕我直言,嗰版面好亂,應該在那裏繼續收看呀!!

回覆 33# elmolly 的文章

所以, 我唔買top model... 買10年款, 平3K架... d function夠用又易用就得lor!

原帖由 hellomickey 於 11-4-30 21:24 發表
作為SPN及你們的Dead hard fans,恕我直言,嗰版面好亂,應該在那裏繼續收看呀!!

歡迎呀, 起呢邊傾啦

原帖由 elmolly 於 11-4-28 18:57 發表
係咪真係女生外向? 呢個假期我要去搵屋, 就問阿女想跟我一齊去睇屋定係跟我朋友一家去海灘玩, 佢即刻就話去beach, 同佢clarify左幾次係得佢自己跟人去, 諗住佢會叫我地同佢一齊去, 點知佢係話"我唔會喊架", 仲講左幾 ...

舊年東區試過爆大大大水喉, 停水3日~~~ 我日日同埋兩個寶貝去唔同friends屋企hea成日, 沖埋涼先走~~~ 有兩家人屋企, 我女唔願離開, 話同我byebye, 佢留係度訓!
一家人, 屋企兩個女, 成屋公主玩具/裝飾;
另一家人, 九龍站幾千萬的豪宅...
~~~ 我女認真識揀... 最後我黑晒面, 幾乎鬧佢, 佢先肯跟我返屋企!

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-4-29 04:13 發表

佢好似重未派喎 ??

係ㄚ... 所以係先使未來$$... 心理上好過d lor...

原帖由 Snoopywy 於 11-4-29 11:38 發表
max :
係喎,未恭喜你細女有SPN面試信 !

原帖由 aloymom 於 11-4-29 15:18 發表
去美國, 探大伯順便周圍遊下. 希望可以"ai"多幾日假啦..
應該會帶埋妹妹去...
唔帶我驚我會唔捨得!

兩個仔會同爺爺麻麻爸爸去馬拉.singapore
哥哥仲會去四川做義工
...

精彩!!

原帖由 Snoopywy 於 11-4-29 16:44 發表
aloymom :

emolly :

...

你d咩顏料黎架? 我無多顏色呀, 因為阿女d crayon已經好殘好舊.

我公司得普通A4紙, 我去用$2.5買張麻雀紙"痴"起到門後面比佢畫咋.

回覆 18# Snoopywy 的文章

d物價真係好貴...

我生BB, 一次坐月使得多過一次!

原帖由 elmolly 於 11-4-30 23:25 發表

你d咩顏料黎架? 我無多顏色呀, 因為阿女d crayon已經好殘好舊.

我公司得普通A4紙, 我去用$2.5買張麻雀紙"痴"起到門後面比佢畫咋.

我用A3紙夾係畫板度比亞女畫... 佢轉頭已經畫1x張...

原帖由 jjtseung 於 11-4-30 23:20 發表

舊年東區試過爆大大大水喉, 停水3日~~~ 我日日同埋兩個寶貝去唔同friends屋企hea成日, 沖埋涼先走~~~ 有兩家人屋企, 我女唔願離開, 話同我byebye, 佢留係度訓!
一家人, 屋企兩個女, 成屋公主玩具/裝飾;
...

睇漏左tim, 似乎真係女生外向

原帖由 hellomickey 於 11-4-30 21:24 發表

你搵到呢度已經好叻。bookmark住就得架喇

MAX :
如果係布吉,想嚮酒店長hea,可以考慮Laguna 內既酒店,唯一唔好係地點遠離最旺既巴東(即係好多店舖。。食店。。酒巴等等),我租車,出番去就半粒鐘內,對我而言,OK既,但如果鐘意行街就會嘥時間。酒店有水上活動,不失為好節目。

Emolly / aloymom :
我公司用剩好多A3呎吋個D電腦紙,仲有之前整落太多既大過A3呎吋既POSTER,我得閒就拎D番家,未來慳紙,不過係冇左D樹咁囉。。

Emolly:
我買用手指畫既水彩顏料囉,我見佢咁鐘意。。

JJ:
係呀,你經歷3次生仔年份,相信冇咩加係生仔房租 !!!

細女今日面試完畢,非常順利

原帖由 max1116 於 11-5-4 13:18 發表
細女今日面試完畢,非常順利

睇你咁開心,一定掂 !!!
‹ 上一主題|下一主題