用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York PN Class
樓主: vchu
go

York PN Class [複製鏈接]

問咗學校星期一、二會收到信,但係offer K1學位

回覆 16# QQ1125 的文章

no ah, we did it in end March, cos they will have interview with big b first since last Oct, and yours should be the last round, for small b (though the Principal in the seminar said mine in March should be the last one for all small b born from June onwards).

原帖由 QQ1125 於 11-5-9 23:34 發表
問咗學校星期一、二會收到信,但係offer K1學位

Yes, many got K1 offer, but good ah, PN is not a must for good school, if you like York, they start training from K1 and have Cambridge starter course and other course in L2, so get an offer for K1 on hand is good ah. You can choose next yr ma

回覆 1# momo627 的文章

其實有好多細b都好叻,有能力上k1,何必浪費時間。

what is the school fee for N?

啱啱收到信,又係收佢讀k1.大家交唔交錢呢?518之前決定.

回覆 26# 梅媽媽 的文章

幾多錢呀 ?
我諗如果我收到信, 我會交....
下年先再算 ...

你大 b 定細 b ?
原帖由 梅媽媽 於 11-5-11 14:54 發表
啱啱收到信,又係收佢讀k1.大家交唔交錢呢?518之前決定.

原帖由 3pigmama 於 11-5-9 13:52 發表
我都想知 In 完幾時會有通知

I think the offer for small B PN should be received by last Sat or so. My daughter also IN on 29-Apr, some ppl received letter already. I didn't receive so I assume not picked.

原帖由 rabbit.melody 於 11-5-11 14:58 發表
你大 b 定細 b ?  

我個細細b1031,429in完,今日收到信,我睇左好耐,佢全英文信,還要講到天花龍鳯,睇到我懵懂吓.見有n1書單,以為收左,再清楚睇兩次,原來佢地k1,叫nusery,要俾7xx書簿費開票,台頭都唔係學校,係書局.
 我諗我會俾,york我係鐘意既.而且今年九月再in其他學校時冇咁緊張.有一個係手嘛!!

姐係 total 比 7xx 就可以留住個 k1 位 ?
o甘我諗我會比... 下年再 in 幾間心儀的就算 ..
原帖由 梅媽媽 於 11-5-11 16:08 發表

我個細細b1031,429in完,今日收到信,我睇左好耐,佢全英文信,還要講到天花龍鳯,睇到我懵懂吓.見有n1書單,以為收左,再清楚睇兩次,原來佢地k1,叫nusery,要俾7xx書簿費開票,台頭都唔係學校,係書局.
 我諗我會俾,york我係鐘意既.而且今年九月再in其他學校時冇咁緊張.有一 ...

原帖由 rabbit.melody 於 11-5-11 16:20 發表
姐係 total 比 7xx 就可以留住個 k1 位 ?
o甘我諗我會比... 下年再 in 幾間心儀的就算 ..  

yes,我都係咁諗.york都算好好,所以我真係今年九月報多間心水就可以安樂晒.嘻嘻

如果只能offer K1都會留位先,宜家讀住Think PN班下年再報其他K1

我都收到K1 offer. 封信話offer 雙語班, 頭先我打去問如果想入讀國際班的話要點做, 職員話要另外申請同另外interview. 其實如果讀York的K1, 我當然希望個仔入到國際班啦, 有外籍老師做班主任好似好D. 如果現在accept左雙語班, 唔知到時申請國際班會唔會無咁易入. 頭先又唔記得問佢雙語班有無劍橋英語課程呢??!! 又唔記得問offer am or pm class...有無人知呢?

真羨慕你們,我今日番屋企開信箱都係無信,相信可以係interview 得唔好, 所以無行。

原帖由 giantkid 於 11-5-11 19:12 發表
真羨慕你們,我今日番屋企開信箱都係無信,相信可以係interview 得唔好, 所以無行。
我都收唔到,好失望,咁有冇 waiting list or reject letter ?

原帖由 jenyung 於 11-5-11 18:28 發表
我都收到K1 offer. 封信話offer 雙語班, 頭先我打去問如果想入讀國際班的話要點做, 職員話要另外申請同另外interview. 其實如果讀York的K1, 我當然希望個仔入到國際班啦, 有外籍老師做班主任好似好D. 如果現在accept ...

我都想知係am,或pm.劍橋英語係星期六讀既好似,唔係分咩班啩.

原帖由 giantkid 於 11-5-11 19:12 發表

我連個仔in成點都唔知,我同個老師傾完,另一個老師係咁易問左兩句個仔,真係超求其,咁就收工.
我都諗住冇行,咁兒嬉.但都叫做有個k1位,算啦!我滿足嫁啦!

我都未收到 信, 吾知有冇人4月29日In完, 仲未收丁到信呢

原帖由 3pigmama 於 11-5-11 21:48 發表
我都未收到 信, 吾知有冇人4月29日In完, 仲未收丁到信呢

Me ! 好想快些收到,收又好,唔收都好,起碼唔洗心掛掛
‹ 上一主題|下一主題