用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: winky.mok
go

2011年 K1家長 [複製鏈接]

原帖由 luckpig 於 11-4-22 17:51 發表
我也沒收到, 可能要等開假,
呢幾日去街見到好多學生鞋賣, 手癢,
想問下各位媽媽, 知唔知崇真要求怎樣,
白色或黑色, 是否一定要純色, 仲係上面有點其它顔色的邊或者其它顔色的底, 上面如還有的NIKE或PUMA的標誌的,  ...

只要白波鞋,最好唔好有其他顏色。有LOGO係可以接受的。BTW, 最好同小朋友訂定D 可以縫上去既LABEL,連鞋都縫埋,因一開學時,好多學生都係著DR. KXONG, NXKE...試過有小朋友上堂玩完活動後,整亂對鞋亂著返屋企架!
BTW, 唔好要老師幫手搵鞋/衣物/手巾仔, 老師留返D時間教書好過。呢D都係上幼稚園前既準備功夫呀! ^^

原帖由 luckpig 於 11-4-25 17:56 發表
TKS...TKS...
除了波鞋, 皮鞋仔要唔要呀, 要求又係白色嗎

一對鞋走天涯架啦! 我睇下可唔可以copy到學校既校服相上黎先。

http://210.3.4.154/it-school//php/news/download.php3?1303785658&newsid=9175&fileid=1012771

回覆 1# spain 的文章

咁你第時去考名校小學, 要你排2-3個鐘, 你咪唔會去囉?

我記得sfa交表都排左我兩個幾鐘呀! 收果兩頁報名表, 一張支票, 都唔知攪乜攪咁耐。

陳守仁交成績表+出世紙果個第一日, 下午去到羅籌800幾, 但當時只係做到300幾咋....又係收果十張八張紙....撞鬼呀!

如果你下次又訓著, 不如你之前一晚早d 抖啦!
‹ 上一主題|下一主題