用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中文中學英文班........
go

中文中學英文班........ [複製鏈接]

有無人有數據呀?

何官
胡兆幟
五旬節
九龍真光

開幾多班英文班? 去邊樹可以搵到中學開英文班既數目? 仲有無其他學校既資料提供?

0    0    0    0

多利是,

多谢你提供的资料,我對九龍三的中學都認識不深,這些資料好有用!謝謝!

原帖由 多利是 於 11-4-19 12:38 發表
五旬節話正苦批左佢地70%開英文班wor....

I am not sure wor....just wanna ask to make sure...

原帖由 多利是 於 11-4-19 09:57 發表
有無人有數據呀?

何官
胡兆幟
五旬節
九龍真光

問過胡兆幟, 話唔知wor, 同教育局申請左4班中一,待批 (但有人話佢開3班英文班) ~

九真, 話自己係英文學校, 中一開4班wor (但中學概覽裡頭, 九真係用中文教學架bor,  ...

胡兆幟 2010-2011資料
http://stfaswc.school.net.hk/schfile/F1/Junior_Form_MOI.doc

九真 2010-2011 資料
http://www.ktlms.edu.hk/cht/about/class-structure.html#medium-of-instruction

何官 2010-2011資料
http://www.hmtgss.edu.hk/hited/hgsshome/Datas/MOI/MOI.pdf

五旬節中學 2010-2011資料
http://ps.school.hk/system/tool/webpage/index.php?charset=big5&netroom_id=1822&tool_id=17813&channel=&tool_admin=0

hugub

多謝你既info呀

但唔明學校d人點解答到咁含糊! 胡兆幟話佢地今年開4班咋, 而的確比我地既學位都係減左, 咁同你extract出來既info又有出入啦~

五旬節俱體無提過開幾多英文班, &佢中二無,中三無英文班架wor, 點涵接呢? 又要再call去問問先~

九真,我打電話去, 佢直頭話自己係英文學校, 開4班英文班, 有無九錯?!

你仲有無其他中文學校開英文班既資料再share下? thanks

原帖由 hugub 於 11-4-19 01:31 PM 發表

胡兆幟 2010-2011資料
http://stfaswc.school.net.hk/schfile/F1/Junior_Form_MOI.doc

九真 2010-2011 資料
http://www.ktlms.edu.hk/cht/abou ... dium-of-instruction

何官 2010-2011資料 ...

我知啦, 九真應該係我攪錯左, 九真中學同九真書院~

胡兆幟, 五旬節 info應該係減班前...最終而家只開4班~

原帖由 多利是 於 11-4-19 02:11 PM 發表
hugub

多謝你既info呀

但唔明學校d人點解答到咁含糊! 胡兆幟話佢地今年開4班咋, 而的確比我地既學位都係減左, 咁同你extract出來既info又有出入啦~

五旬節俱體無提過開幾多英文班, &佢中二無,中三無英 ...

根據指引 , 學校係唔比公開向人講自己有幾多班英文班作宣傳之用 , 而家長自行問中學就灰色小小 , 多數會講 , 但可能佢講真 , 可能佢講假 (不過多數真既) , 因為不是offical answer /白紙黑字 ! 無得追究 !

原帖由 多利是 於 11-4-19 14:11 發表
hugub

多謝你既info呀

五旬節俱體無提過開幾多英文班, &佢中二無,中三無英 ...

唔係wor, 學校開幾多班英文班, 係可以公開架, 不過要家長打電話去問囉~

原帖由 katielui 於 11-4-19 02:21 PM 發表
根據指引 , 學校係唔比公開向人講自己有幾多班英文班作宣傳之用 , 而家長自行問中學就灰色小小 , 多數會講 , 但可能佢講真 , 可能佢講假 (不過多數真既) , 因為不是offical answer /白紙黑字 ! 無得追究 !

...

應該係學校唔會主動公開作宣傅囉~

yes ! 不可以作宣傳 ! 所以係non-official !

原帖由 多利是 於 11-4-19 14:25 發表

我相信係學校有無做宣傳。

好似我囝囝學校派表格, 我喺個膠快佬裏面揾到啲中學宣傳單張,其中有一間大字標提今年開英文班,普重英文教學同學科....

原帖由 多利是 於 11-4-19 14:25 發表

香島中學, 今年開2班英文班, 直資, 學費300元

有沒有講開多少班呢 ! 有沒有英文班是可以用作宣傳 , 但幾多班就真係唔比用來official宣傳(即白紙黑字, 口講除外) !

原帖由 小B媽咪 於 11-4-19 14:46 發表
我相信係學校有無做宣傳。

好似我囝囝學校派表格, 我喺個膠快佬裏面揾到啲中學宣傳單張,其中有一間大字標提今年開英文班,普重英文教學同學科....

...
‹ 上一主題|下一主題