用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 雙語同埋國際班之分別
go

雙語同埋國際班之分別 [複製鏈接]

請問國際班係唔係只係用NET做班主任, 同埋教英文? 中文/ 普通話每日會唔會有? 我又聽到番來話國際班都會有中文老師幫手, 係唔係?

另外雙語班係唔係得1個本地班主任呀? 英文堂會係ENT教定本地老師教呀?

麻煩哂大家!
   1    0    0    0

回復 porporchi 的帖子

囡囡讀緊全日國際班, 唔記得24/26人一班, 有一個net + 2個本地老師, 但本地老師只會講英文

我記得唔係日日有普通話, 好似一星期得1-2課, 囡囡12月先返, 依家己經識用普通話數1-10, 聖誕老人等, 我哋屋企冇人講

英文我哋都冇咩同佢講, 但佢都識得講祈禱話: thank you god for everything, amen; 仲有唱英文歌仔, 講外星話 (<-英文tone, 但唔知佢講咩)

so far, 我哋都好滿意, 因為囡囡講嘢慢, 但返學之後己經好咗好多

ICIC, 我個女讀雙語, 咁多少時間有Net teacher and 唔知NET teacher 喺咩国籍?

回復 tiramisuu 的帖子

我見net 有金頭髮, 不過大部份都係indian; 其他可能要問學校先知la

Thank  you

回覆:雙語同埋國際班之分別

INDIAN 係咪冇咁好?

請問雙語定國際班好?

雙語班NET 20 min everyday;國際班唔知。  雙語班有教中文字;國際班冇教中文字。大家書本一樣,雙語班多一本認中文字書。視乎大家需要,決定入邊班啦!

5知點解我仔班國際班是2個香港老師...2個net...4個對2x個小朋友...

請問面試N班(國際班)難嗎?流程?

你去幼兒園版睇下今年interview問乜啦!其實老師都係睇下小朋友有冇反應,唔係一定要答啱晒先收。Relax啦!

‹ 上一主題|下一主題