用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 多元智能課程
樓主: hyatti
go

多元智能課程 [複製鏈接]

我會俾囡囡讀呀! 不過佢一, 三, 五都係出面學緊其他野, 呢 d 就要放棄啦! 無辦法啦! 考小一緊要d, 其他野, 咪遲 d 先學囉!

之前學校都有派通告, 講有關多元智能班既內容, 入面都講得幾清楚架! 你搵吓睇返啦!

原帖由 hollandlui 於 11-5-29 18:42 發表
Carmen :
呵呵...梗係唔係多 $150啦, 我想知清楚佢多元班係上D咩,學校又無講座解釋喎~
我朋友話智能班學到多D野,自理能力好D~

我打算明天問清楚學校, 你會唔會比你小朋友試下 ?

心大心細係因為佢而家出面都學緊其 ...

明天要交 $$$ 了, 雖然7月1 日票, 根本都無時間比你退 lor, 我問左老師, 萬一小朋友到時唔習慣甘長時間上堂, 都可以一個月前通知唔讀...

如果佢有埋數學向多元班上就更好了
佢而家係米有:
- 劍橋英文
- 普通話
- 體操
- ART
- 外出遊覽 (我朋友讀緊L2 , 佢話1-2個月大約1次外出)
(一個學期比 HKD $500 作車費)
HI ,,,I am Sean MAMA

可不可以列出多元智能班o既內容呀??同N1多元智能课程有可不同???

多元班應該係比 L2, U3 學生
我只有 L2資料 :
1. CAMBRIDGE YLE
2. 體操
3. 繪畫手工創作樂園
4. 戶外觀摩學習
5. 小一面試培訓
6. 普通話唐詩及弟子規
HI ,,,I am Sean MAMA

回復 1# hollandlui 的帖子

重有tennis, violin.

hello To_Ma,

請問Tennis & Violin是否要自己安排時間再練習? 還是學校學習已經足夠? 我個囡黎緊k2都報了這個"多元"班, 想了解多少少, 謝謝分享 :)

原帖由 To_Ma 於 16-7-2011 13:00 發表
重有tennis, violin.

回覆 1# cchoiying 的文章

如果小朋友真有興趣,最好在外面加時間練習,始終呢個係團體班,時間會分薄。但一定好過你喺外面左試右試邊種活動小朋友中意。

回復 1# To_Ma 的帖子

by the way, tennis and violin是在k3 多元班的時候才有,不sure 現在有冇變。
‹ 上一主題|下一主題