用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 多元智能課程
樓主: hyatti
go

多元智能課程 [複製鏈接]

等我下午收到再報告

原帖由 BBTao 於 11-5-19 09:24 發表
聽老帥講每班收幾個,仲會將多元智能課程 班的學生group together, L2時亦會一同上普通班的!

Yes, 聽老帥講每班收5-6 個, around 3 classes in total. not sure exactly.  anyone know if they will stay in the same campus in the morning and afternoon?

Yes, they will stay same classes together in the morning & afternoon.

原帖由 meimei05 於 11-5-19 10:44 發表

Yes, 聽老帥講每班收5-6 個, around 3 classes in total. not sure exactly.  anyone know if they will stay in the same campus in the morning and afternoon?

原帖由 BBTao 於 11-5-19 16:27 發表
Yes, they will stay same classes together in the morning & afternoon.

what about if they will be in the same campus? i.e. no need to travel from one school to another school (although still under York).

多元智能班

我囡今年k2, 上午同下午是不同校舍, 早上在約道8號,下午在14號...但明年因14號已經賣出,唔知會點...

收到通告la,取錄咗
要填返張"參加回條,同埋入學申請表加出世紙"比學校

唔係掛, 咁攪笑 ??

原帖由 poon小朋友 於 11-5-20 13:43 發表
收到通告la,取錄咗
要填返張"參加回條,同埋入學申請表加出世紙"比學校

我都覺得奇怪點解會有一張入學申請表,跟住睇清楚d,原來係要填返比學校連出世紙。
好似填表面試咁

其實是否逢報必取錄呢?

原帖由 emilyfung 於 11-5-21 08:58 發表
其實是否逢報必取錄呢?

唔係!我仔仔都有報,不過就waiting!

我個仔收咗,有老師話唔係第一年攪,有咗幾年啦,system都幾好,值得讀喎:)

原帖由 misssuet 於 11-5-19 22:09 發表
我囡今年k2, 上午同下午是不同校舍, 早上在約道8號,下午在14號...但明年因14號已經賣出,唔知會點...

上一次聽講座,校長話應該會係51號或新校舍上堂,我個仔係讀上午班。

manman6966
你都有報呀?我都有呀,我個囡收左!不過未深入了解呢個課程係點!

點解都有咁多小朋友收咗,而又唔收我仔仔呢! 可能你哋D小朋友比較叻同聽話啦!

可能係學額有限啦...

我本來都係 waiting list 的, 不過班主任剛剛打黎, 話每班加多1-2個位, 所以有位俾我個囡囡, 我估佢地開多一班, 之前 waiting list 既 mami 唔洗失望, 可能班主任好快會 call 你地架啦!

老師都打來同我講有位比囝囝,之前同我講K1有2X班,而多元班只有3-4班, 因為學校會選擇一些比較合適既小朋友參加

而家心大心細, 因為我朋友囡囡而家係L2, 讀左AM class 之後, 下午返多元, 佢比我感覺幾好呀.....今年比上年多了 $150 (佢而家收緊$3800)佢話阿女自理好左, 而且學校lunch 好好味.....哈哈

你地點睇?

原帖由 Carman1112 於 11-5-27 17:16 發表
我本來都係 waiting list 的, 不過班主任剛剛打黎, 話每班加多1-2個位, 所以有位俾我個囡囡, 我估佢地開多一班, 之前 waiting list 既 mami 唔洗失望, 可能班主任好快會 call 你地架啦! ...
HI ,,,I am Sean MAMA

既然俾你感覺好左, 點解仲會心大心細? 因為多左$150?

原帖由 hollandlui 於 11-5-28 20:03 發表
老師都打來同我講有位比囝囝,之前同我講K1有2X班,而多元班只有3-4班, 因為學校會選擇一些比較合適既小朋友參加

而家心大心細, 因為我朋友囡囡而家係L2, 讀左AM class 之後, 下午返多元, 佢比我感覺幾好呀.....今年 ...

Carmen :
呵呵...梗係唔係多 $150啦, 我想知清楚佢多元班係上D咩,學校又無講座解釋喎~
我朋友話智能班學到多D野,自理能力好D~

我打算明天問清楚學校, 你會唔會比你小朋友試下 ?

心大心細係因為佢而家出面都學緊其他野, 如果真係讀多元班, 出面d野又要cut一些, 都唔知邊樣野岩囝囝好~~

原帖由 Carman1112 於 11-5-28 23:51 發表
既然俾你感覺好左, 點解仲會心大心細? 因為多左$150?

HI ,,,I am Sean MAMA

我今日收到通告話收咗我仔仔入多元智能班呀!
‹ 上一主題|下一主題