用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德宝 vs 威亷
go

德宝 vs 威亷 [複製鏈接]

红磡德寶同威廉都收咗,德寶am主流班,威廉pm本地班,   你會點揀?可否比D意見?tks!
   0    0    0    0

我同你OFFER都一樣! 
INTERVIEW 所見威廉老師好NICE, 好有經驗.
德寶(7期)地方新過威廉.老師好多都好YOUNG.
不過我想小朋友返AM CLASS!所以我兩間都交左留位先!

原帖由 panyeung 於 11-4-12 22:52 發表
红磡德寶同威廉都收咗,德寶am主流班,威廉pm本地班,   你會點揀?可否比D意見?tks!

請問你係咪住红磡,有無聽過呢兩間嘅評語?
我對兩間都毫無認識,好傍徨,仲考慮緊比唔比佢讀....

我都係住紅磡,我都唔係太知道點比較埋兩間好唔好。因為我無朋友讀過。不過好多媽媽話PN搵D近屋企會方便D。

原帖由 panyeung 於 11-4-28 01:18 發表
請問你係咪住红磡,有無聽過呢兩間嘅評語?
我對兩間都毫無認識,好傍徨,仲考慮緊比唔比佢讀....

我都係兩間都收咗,我揀咗德寶(9期)國際班! 因唔太喜歡威廉Indian 外籍老師!德寶好似好d,係英文方面!

我choose左william, 雖然都有少少worry indian teachers' accent, 但得寶個campus(9期)好細, d teachers 又好young咁. 所以最後都choose左william. 希望OK啦. PN class 都係近屋企會好d.

我已經比左德宝留位費啦,因為都係想要am班多D,希望無揀錯啦.......
不過我仲下定决心呀,想等下waitlist屋企附近果兩間,始终唔想佢坐校車,太细個啦!!
黃大仙去红磡,算唔算好遠呢.......
‹ 上一主題|下一主題