用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 最終都是 B2 生 , 請教統一派位的排位 .
go

最終都是 B2 生 , 請教統一派位的排位 . [複製鏈接]

出了成績確是 B2 生 , 如第一間唔博英中 ,  如果下列排位請問有何意見  ? 有無其他中學提意 ?

陳震廈
胡忠
基督
黃鳳庭
馬祟

又如果博一英中,  跟住的第 2 位至第 5 是全部改晒嗎 ??
自行是郭得勝/陳震廈

因為聽聞好多 B2 生考了及選擇了直資中學 , 咁屬 B2生 較好的中學( 是指上列幾間中學 ) 得手嗎 ?

實在太多問題 ,謝謝給意見.
   0    0    0    0

原帖由 IMAX 於 11-4-9 17:10 發表
出了成績確是 B2 生 , 如第一間唔博英中 ,  如果下列排位請問有何意見  ? 有無其他中學提意 ?

陳震廈
胡忠
基督
黃鳳庭
馬祟

又如果博一英中,  跟住的第 2 位至第 5 是全部改晒嗎 ??
自行是郭得勝/陳震廈
因為 ...

我小朋友間小學嘅brand2生真係好多考到DSS就放棄大抽獎,因為老師話最難選係brand2嘅學生。

你咁快到知成績?我個女第一 次和第二次呈分試都痳痳,都系Band 2頭,下個星期六出最後成績,我都好緊張。自行我都報左郭德勝。

胡忠好像是馬鞍山的 Band 1,好多人爭
我同學的兒子今年入了陳震夏的精英班,校風幾好!

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 IMAX 於 11-4-9 17:10 發表

陳震廈
胡忠
基督
黃鳳庭
馬祟

自行是郭得勝/陳震廈

因為 ...

我会咁揀胡忠,陳震夏,基督,黃鳳亭,馬崇
不過如你是band2頭自行陳震夏多數收左
幾間以胡忠成績最好,陳是band2中,但校風不錯,如band2頭自行多數中,上年我識D band2頭自行都入左,e+考到好前,其餘校風普通......

咁聖約瑟校風及成績ok嗎?

九龍城區band 2女生大抽獎報真光 / 培道機會大嗎?

band 2 頭巳唔可以選英中啦 ?

請問B2頭即大約全級考第幾? 是否每間學校的名次比例也不同的?

回覆 5# yanyan-mummy 的文章

Hi yanyan-mummy ,
多謝意見 . 咁我可能將胡忠放第一位 , 因為 陳震夏得 37 個位比統一派位, 太少啦 .

另如果的派到趺出頭五位, 再去培基叩門得唔得 ? 因自行無去考培基.....

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 IMAX 於 11-4-17 19:16 發表

Hi yanyan-mummy ,
多謝意見 . 咁我可能將胡忠放第一位 , 因為 陳震夏得 37 個位比統一派位, 太少啦 .

另如果的派到趺出頭五位, 再去培基叩門得唔得 ? 因自行無去考培基... ...

如band2穩陣起見胡忠第一ok,培基第一ニ輪易入D,如叩門培基多數收band1,不過也可試下~

回覆 10# yanyan-mummy 的文章

簽名被屏蔽

冬日勳章 醒目開學勳章

回覆 1# Hoining 的文章

係ar~
‹ 上一主題|下一主題