用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 暑假遊學團
go

暑假遊學團 [複製鏈接]

過往有無參加暑假遊學團, 可否分享一下經驗??
   0    0    0    0

ah 囡上年參加EF 去Singapore 15 夭, 好玩...D leader 都好有經驗

如果跟學校搞的遊學團有什麼不同呀?

唔同係跟學校全部都係自己友, 跟出面就可以認識多D唔同學校, 唔同級別, 唔同種族嘅人....可以學得獨立D

我囝都報咗今年暑假學校的遊學團去英國17天,但並不是全部自己人,學校每團只收30個中國人,去到英國是join當地的學校暑期遊學班,上課時每組最多2個香港仔,其他的同學包括有西班牙,俄羅斯,土耳其等....
我覺得參加學校合辦的遊學公司會比較放心,(始終合作多年,如果唔好的話,一早就"飛out"咗啦!)而且舊年去過的同學都有好的口啤,出面EF或其他雖然說是有經驗,但太過陌生又唔係好放心,加上第一次去的話,我會先選擇學校合辦的公司,或者去聽個簡介會先,了解多些再決定吧!

原帖由 coolkid 於 11-4-6 23:40 發表
唔同係跟學校全部都係自己友, 跟出面就可以認識多D唔同學校, 唔同級別, 唔同種族嘅人....可以學得獨立D

How much of the tour to England for 17 days?

價錢都算相誼$1,880英磅 ,我另一個朋友囝小六,學校都有辦,但是全部自己友那種,我問他價錢,她說$1,900英磅,我話差不多啫,不過佢話是唔包機票 !吓!機票都要HK$9,XXX,加埋便要3萬幾!所以我老公立即話快D報名!

原帖由 eist212 於 11-4-7 19:18 發表
How much of the tour to England for 17 days?

我都決定跟學校搞嘅遊學團, 雖然貴d, 但住系英國私校宿舍, 而且全部女生, 放心d!!

剛派了通告,另燃油附加費HK$3800,

LWsusanna:
妳囡學校遊學團幾多$$$$$?

原帖由 eist212 於 11-4-7 19:18 發表

回覆 1# mayc 的文章

英磅 2110 + HK$12800  -  20天 全包, 包括Tax, pocket money, insurance, telephone card etc.

我知道英國有一間由當地英文學校舉辦的英語暑期班, 學校有好多年辦暑期課程的經驗. 響british council註左冊.
兩星期1500英磅, 機票另計
好處係學校於不同歐洲國家招生, 確保小朋友可以多d機會用英文同其它國籍的小朋友溝通
而且成人同學童比例1:5,確保小朋友安全
有興趣我可以send d information俾你
‹ 上一主題|下一主題