用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 想請教KTS吸引你既原因
樓主: lydi
go

想請教KTS吸引你既原因 [複製鏈接]

因為有幾個朋友小朋友响九小讀, 自己亦有分析過, 鍾意佢中文用普通話教, 英文有一定程度. 當然我最欣賞係佢哋唔會好似有d傳統學校咁, 小朋友成績退步就要你家長諗方法搞掂佢 ,反而九小都會幚吓家長手,( 因為佢哋始終係專業, 當然家長都有責任, 大家合作, 比人感覺好好). 佢哋真係好有心搞好間學校, 當現今社會目標為本, 學校想小朋友派位好, 家長都係, 咁大家都要付出. 而我相信就算阿女第時派位唔好(因為好多因素), 佢係九小讀必有所得.

回覆 15# Jasontsangmama 的文章

據我呢幾年嘅觀察(自阿女出生後), 九小嘅評語真係好好, 所以我一直都好努力咁幚阿女入九小, 嚟緊九月女女終於好幸運成為九小學生, 我真係好開心亦好期待, 希望阿女能夠跟得上, 因為開心得嚟確實係d担心

Jasontsangmama & Yanamami, 真係好多謝兩位好媽媽呀:)

回覆 29# Jasontsangmama 的文章

Jasontsang 媽媽,多謝你!朋友話我知,九小嘅家長都係好樸實,亦好有目標(就係爲小朋友好),經過呢幾年嘅觀察,再加近年嘅親身實幹,真係深深體會;)
‹ 上一主題|下一主題