用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 23/3光明頂-協恩轉直資
go

23/3光明頂-協恩轉直資

http://www.youtube.com/watch?v=nMyHAjWuk-k

老同學胡雪麗把聲變了很多!想起當年一齊在協恩的學校生活真的很愉快!

轉直資, 我覺得係女孩子既喜訊, 起碼唔洗要地址先, 至於宗教, 應該都冇而家是津校咁"重要"

可能我唔識野, 但有得考點都大機會過齋計分及抽獎. (對非舊生非同一宗教非校網來說)

轉了直資/私校的學校,就很看辦學團體既操守了。有些轉了直資/私校的學校、跟之前幾十年的辦學傳统相差很遠了。

看來轉直資是大勢所趨,家長趨之若鶩。

如買私樓,上了車當然希望個市升;未上車梗想跌低D希望追上。對未入協小的,最好小學轉埋,考實力,唔駛抽

我原本打算插班轉去協恩, 駁上【協恩中學】機會大, 睇來而家唔洗啦, 現在最緊要谷好囡囡成績, 希望可以 keep 在全級頭十名, 入讀機會唔駛靠抽獎, 唔洗講運氣。

協中終於可以維持整體學生質素。

老實講, 現在見到協小小學生質素真係勁參差, 好的好好好, 好叻, 衰的真係日日放學公園玩, 功課教唔齊。

原帖由 wh0709 於 11-3-28 14:31 發表
如買私樓,上了車當然希望個市升;未上車梗想跌低D希望追上。對未入協小的,最好小學轉埋,考實力,唔駛抽