用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 想問有冇好的針灸ec介紹
go

想問有冇好的針灸ec介紹 [複製鏈接]

想問有冇好的針灸ec介紹?

purpose :-
1. 呀囡成4歲都未能自已行, 有冇人試用針灸? work 唔 work?
2. 呀囡是單眼b , 有嚴重視障, 呢排發現佢視力退步了, 唔知針灸幫唔幫到手~ 因為佢的case 好小見, e生都系見步行步~
   0    0    0    0

我仔仔係灣仔張醫師度做的. 剛剛第4次, 話唔到比你知好唔好! 不過有興趣可以不防試下.  

原帖由 slh 於 11-3-23 09:05 發表
想問有冇好的針灸ec介紹?

purpose :-
1. 呀囡成4歲都未能自已行, 有冇人試用針灸? work 唔 work?
2. 呀囡是單眼b , 有嚴重視障, 呢排發現佢視力退步了, 唔知針灸幫唔幫到手~ 因為佢的case 好小見, e生都系見步行步~ ...

如果唔介意, 可唔可以講吓你咩原因要針灸?

我住沙田, 唔知有冇D 系附近? 因為好似要1個星期睇幾次~

我仔仔25個月大,仲未講野啦. 又唔用手指指野, 點頭,ing頭都唔識. 學野各方面都比較慢. 又唔同其他小朋友玩, 好怕新環境咁囉.

但在場我都見到其他小朋友發展遲緩, 行得唔好, 未識跑. 又或者跑兩步就冇氣. 仲知咩都有. 佢地既小朋友就要爬係度針埋. 同埋我地個個都係每星期2次架.   

原帖由 slh 於 11-3-23 12:45 發表
如果唔介意, 可唔可以講吓你咩原因要針灸?

我住沙田, 唔知有冇D 系附近? 因為好似要1個星期睇幾次~

Hi manman~
可否把ec 的詳細資料給我? e.g. 地址/名稱及收費等......

原帖由 manman2228 於 11-3-23 13:39 發表
我仔仔25個月大,仲未講野啦. 又唔用手指指野, 點頭,ing頭都唔識. 學野各方面都比較慢. 又唔同其他小朋友玩, 好怕新環境咁囉.

但在場我都見到其他小朋友發展遲緩, 行得唔好, 未識跑. 又或者跑兩步就冇氣. 仲知咩都 ...

其實中文大學都有,大學站,又近沙田,可打電話問問

已PM你了.

原帖由 slh 於 11-3-23 13:58 發表
Hi manman~
可否把ec 的詳細資料給我? e.g. 地址/名稱及收費等......

manman2228,

請問你一星期同佢去幾多次, 收費幾多??

請問大家有冇觀塘,藍田,將軍澳既針灸資料??

我都想比阿仔試,但又唔知咩醫師好,一般醫師只係針痛症多,所以我都唔敢亂試,如果你哋有針灸資料,請話我知,thanks

回覆 8# slh 的文章

我响大圍既博愛醫院針,試左幾次,不過貪佢近.

針灸對遲緩b有咩幫助?,我阿b早產,而家13個月未足月15個月,仲未企得隱又未識叫babamama,咁我有無需要睇e c 呢?

原帖由 yingmum 於 11-3-23 14:05 發表
其實中文大學都有,大學站,又近沙田,可打電話問問

想問可否提供電話號碼?

原帖由 icookies 於 11-3-24 00:35 發表
我响大圍既博愛醫院針,試左幾次,不過貪佢近.

你小朋友有咩問題要針?每次費用多少,有冇電話可以打去問吓詳細資料?
‹ 上一主題|下一主題