用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 全曰2歲n班
go

全曰2歲n班 [複製鏈接]

請問有冇人知邊間幼稚園或幼兒園今年9月2歲n班仲有位呢?
   0    0    0    0

依家問,真係無人答到你架,因為好多都未決定讀邊間
不如你首先做調查,睇下想報邊間(例如近屋企/公司),然後打電話問佢地大約幾時會知道有無位,睇bk都見過d媽媽話九月先知有無位架

想請教...如果d nursery真係有後補位都會俾左d waiting list果d 小朋友先 (我相信佢地一定超收) 咁如果之前無報過, 會否好緲茫?

唉..我依家先識驚...

你住邊頭呀 ?

原帖由 bulubee 於 11-3-17 12:54 發表
想請教...如果d nursery真係有後補位都會俾左d waiting list果d 小朋友先 (我相信佢地一定超收) 咁如果之前無報過, 會否好緲茫?

唉..我依家先識驚...

我都知好多都無晒位,但係細佬啱啱出世,發覺姐姐一個人真係未必攪得掂兩個,所以想安排大女讀全曰班,我真係而家先識驚,所以想問下大家邊間學校有機會有位?我住大埔,但係沙田或九龍的學校有位我都會試。請各位幫幫忙。謝謝!

我都係九龍啊~

好多幼兒園係會優先考慮有緊急需要的家庭, 你可以照報名, 到時打電話入去求情. 我有個同學都係, 到第二個臨出世先至幫大女報名(個女大過仔2年幾, 仲要係1月份出世ge, 自己又要返工 .... ), 都係打電話入去"吵"...

原帖由 Fatta 於 11-3-17 14:49 發表
我都知好多都無晒位,但係細佬啱啱出世,發覺姐姐一個人真係未必攪得掂兩個,所以想安排大女讀全曰班,我真係而家先識驚,所以想問下大家邊間學校有機會有位?我住大埔,但係沙田或九龍的學校有位我都會試。請各位幫幫忙。謝謝! ...

試下 比諾幼稚園 上水同將軍澳都有分校

http://www.bilok-holford.edu.hk/movie.php

原帖由 Fatta 於 11-3-17 14:49 發表
我都知好多都無晒位,但係細佬啱啱出世,發覺姐姐一個人真係未必攪得掂兩個,所以想安排大女讀全曰班,我真係而家先識驚,所以想問下大家邊間學校有機會有位?我住大埔,但係沙田或九龍的學校有位我都會試。請各位幫幫忙。謝謝! ...

我可以跟住下面嗰link去打電話問,我囡囡係09年11月細b, 都有2個全日offer, 一間係kowloon tong 方方, 一間係mos 綠茵; 仲有好多未in, 好似話細仔要到4/5月or9月之有得in, 如果好趕, 可以問下有冇位可以依家插班讀住先, 我估係返屋企附返pm都仲會有位一加油
http://www.chsc.hk/kindergarten/tc/index.htm

試吓英藝幼稚園暨國際幼兒園吖,九龍塘,元朗,大埔同天水圍都有campus,佢收生唔難嘅
‹ 上一主題|下一主題