用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 有冇爸媽比小朋友學5樣野或以上?
go

有冇爸媽比小朋友學5樣野或以上? [複製鏈接]

學邊幾樣?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

你嘅意思係出去學?自己教算唔算學嘢呀?
阿仔學緊游水,踏單車,音樂,日文,普通話,之前都上過Science嘅workshop,不過一路都係自己教開嘅..
仲有... 數學都自己教緊,識個位乘數,雙位加數,教緊除數concept..

講咗一大輪,其實每個星期出去學嘢唔夠兩個鐘!
恐龍家

醒目開學勳章

醒目開學勳章

原帖由 小曳人 於 11-3-16 16:24 發表
你嘅意思係出去學?自己教算唔算學嘢呀?
阿仔學緊游水,踏單車,音樂,日文,普通話,之前都上過Science嘅workshop,不過一路都係自己教開嘅..
仲有... 數學都自己教緊,識個位乘數,雙位加數,教緊除數concept..

講咗一大輪,其實每個星期 ...

可ng可以參觀你個blog? thx

一次過要小朋友學咁多野會唔會好heavy呀 ? 其實抽多D時間同佢玩對小朋友既發展都好重要架 ! 試多D無所謂,不過揀定 2 - 3樣野,等佢學得專D仲好啦 !

醒目開學勳章

原帖由 amamigo 於 11-3-16 14:46 發表
學邊幾樣?

無必要學5樣野以上.
我只攻小朋友的強項. 專d 仲好. 佢language 叻, 我放多d 資源在呢方面.
為免佢番學發夢, 有時有d 野不用學得快過本身年紀的程度. 去到某時候, 佢自自然然會搞掂.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 ambercys 於 11-3-31 15:27 發表
一次過要小朋友學咁多野會唔會好heavy呀 ? 其實抽多D時間同佢玩對小朋友既發展都好重要架 ! 試多D無所謂,不過揀定 2 - 3樣野,等佢學得專D仲好啦 !

唔會~ 因果佢當玩之嘛!
何況都唔算"一次過"嘅,好似有一排學"太空"就成日睇太空嘅書,同去太空館,又砌吓模型,阿仔不知幾開心,要我陪佢玩!
恐龍家

‹ 上一主題|下一主題