用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 耀能好書春季優惠雙週
go

耀能好書春季優惠雙週 [複製鏈接]

版主

香港耀能協會按兒童的學習及發展需要,出版了眾多理論結合實踐經驗的教材資源,深受業界及家長歡迎。為回應大家的支持,於2011 年3 月14 日至25 日期間,本會將舉行「耀能好書春季優惠雙週」活動,凡訂購以下附件內列有的書刊,將可享受低至半價起的優惠。

http://www.sahk1963.org.hk/HO_chi/common/FCKeditor/UserFiles/File/news/258/Big_sale_201103(4).pdf
   0    0    0    0

謝謝分享!好想買!
請問有無人買過社交故事100本,是否實用?

原帖由 貓大姐 於 11-3-12 23:59 發表
香港耀能協會按兒童的學習及發展需要,出版了眾多理論結合實踐經驗的教材資源,深受業界及家長歡迎。為回應大家的支持,於2011 年3 月14 日至25 日期間,本會將舉行「耀能好書春季優惠雙週」活動,凡訂購以下附件內列有的書刊, ...

Thanks for sharing~

我之前買左佢本"感覺統合"家居訓練冊,好有用,昨日又去買多幾本教材睇。

原帖由 methy 於 11-3-15 13:06 發表

Thanks for sharing~

我之前買左佢本"感覺統合"家居訓練冊,好有用,昨日又去買多幾本教材睇。

我在圖書館都借了這本"感覺統合"家居訓練冊,都覺得好好,今次更可以用優惠價買,真的太好了!

請問有無人買了「心智解讀」教材套或者「互動時光」訓練手冊,有用嗎?

醒目開學勳章 王國長老

樓主/版主,
借個位黎用下, 我都係介紹訓練既書籍, 請唔好介意
之前我都有介紹過, 台灣出既"5分鐘玩出專注力"遊戲書
http://www.cite.com.tw/act/box_cite/SR0051/attention.html
適合缺乏專注力既小朋友, 可以做下家居訓練
我之前o係天地/三聯果d買, 約70幾蚊一本, 最近去新華書城, 發現有簡體版, 只係$32 , 如果家長唔介意睇幾粒簡體字, 係一個慳錢好選擇

版主

新華書城晌邊?? 深圳??
"5分鐘玩出專注力" <--- 我亞女可能大啦, 佢唔玩, 佢話太簡單

醒目開學勳章 王國長老

唔係呀, 灣仔.......http://www.newchinabooks.com/
深圳可能廿蚊已經買到
(新華已經surcharge左.....)
原帖由 貓大姐 於 11-3-16 11:08 PM 發表
"5分鐘玩出專注力"  

如果同亞女將那些練習改頭換面,用power-point再制造出來,印給小朋友玩,這樣不但玩出專注力,也培養創造力。

原帖由 貓大姐 於 11-3-16 23:08 發表
"5分鐘玩出專注力"  

版主

等我買本黎玩下先

原帖由 pattsui11@yahoo 於 11-3-17 06:52 PM 發表
如果同亞女將那些練習改頭換面,用power-point再制造出來,印給小朋友玩,這樣不但玩出專注力,也培養創造力。

剛才去了深圳少年宮的書城,買資源中心圖書館的東西,發覺樓上賣「5分鐘玩出專注力」要85元,在樓下賣這本書賣20元,內容一樣,紙質不同。最後都是買了平價的第1、2、3冊。

原帖由 貓大姐 於 11-3-17 23:30 發表
等我買本黎玩下先

醒目開學勳章 王國長老

我都話深圳廿蚊就買到架啦

原帖由 fatpam 於 11-3-13 10:10 發表
謝謝分享!好想買!
請問有無人買過社交故事100本,是否實用?

上星期買左,我覺得有部分內容比較淺,是否實用真係見仁見智。

不過100本里面,總有些是合用的。
‹ 上一主題|下一主題