用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Janice
go

直資 - 李宗德 [複製鏈接]

Re: 直資 - 李宗德

-joejoelam

做家長義工好偉大ka!!

今月28號, 阿囡使唔使去會展 "耍太極"

偉乜鬼嘢大丫,個囡話想我同佢去旅行,咪順吓佢意囉!
28號佢冇份去呀!個衰女已經日日同我耍太極啦!   
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

-joejoelam & BrianMami

很高興找到你們了!小兒常常問我何時會到李宗德上學.希望快到九月,加入你們的大家庭.嘻嘻....

最主要是想請教你們: 如果小朋友參加課外活動後,校巴是不會提供接送安排。你們會否知道有没有其他保母車會提供此服務呢?因為我正在傷腦筋是否請外傭或鐘點來我家.

請指教.謝謝!

小B媽咪,
首先歡迎你囝囝就快加入李宗德小學這個大家庭
我冇比個囡參加課外活動,主要因為冇人揍放學,而助小囡現在於星期六要學鋼琴同芭蕾舞,我唔想佢咁忙。
得閒多D上嚟傾吖!   
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

-joejoelam

謝謝你.

我現在開始頭痛囝囝來年上小學時應否請外傭,因為他現在由一位親戚在她家中代為照顧。

始終不是太知曉李宗德學校時間表(如考試、假期等),勞請你告知,代我好好計劃一下。

感激萬分!

Hi -joejoelam,

3號嘅學校旅行我都有去喎, 唔知有冇見過面呢, 原本以為自己咁好彩, 可以陪囡囡去第一次嘅小學旅行, 點知原來係要做義工, 不過時間太少, 又無d集體遊戲, 但囡囡同d同學追吓追吓都玩得好開心。

另外, 想知如果升班會點升, 我意思係會唔會以成績來分班, 抑或原班一齊升?

jumama
該用戶已被刪除

小B媽咪,
唔好話感激,言重啦。   

他們一年有2次考試,1月及6月(六年級除外),假期與期他學校差不多,暑假會於七月初開始,多數七月返一個星期就放假。
希望幫到你

Adrienne'sMummy,
元朗好的幼稚園我不敢是哪一間,但肖珍及屏信街真光比較老牌子;我個囡肖珍,但有人話佢比較淺,但我覺得讀幼稚最緊要開心。

jumama,
我地真係緣慳一面啦!下次有機會希望可以見到。
升班你會打散曬,好校話唔想某一d班好叻,某一d班好差。
nice to meet you!

-joejoelam

謝謝你.

今年李宗德在校際朗誦比賽都取了好多獎項.校長和老師們應該飲得杯樂了!   

-joejoelam 寫道:
偉乜鬼嘢大丫,個囡話想我同佢去旅行,咪順吓佢意囉!
28號佢冇份去呀!個衰女已經日日同我耍太極啦!   

阿仔p.1時我都抽唔到做義工, 佢不知幾失望.   
你覺唔覺佢地test係唔肯溫書.

22號返唔返學校睇佢地表演朗誦???? 學校出4隊~~2冠, 1亞, 算係咁......如果條友仔唔係抓頭入3甲不難.......

小B媽咪

阿仔係羽毛球校隊成員, 一星期練2波,(一日係放學後), 星期5,6又要學琴,水墨畫, 上多元智能course(上月頂唔順已經cut 左功夫), 佢已經冇咩精力再參加放學後的課外活動.

佢係坐褓姆車, 遲放我都要自己接.

外傭好似唔多化算, 睇下有冇補習社幫到.....有d幫你接仔, 俾小食, 睇功課到你放工王接走(不過細路好易學壞).   鐘點都可考慮. 親戚可否幫手??

各位,

我女明年都入讀小一, 希望到時可以交流下.  原來小一去旅行家長都可以參加, 我女一定好開心.  因為佢依家去旅行或許去參加, 學校都會邀請家長做義工, 我有時間都必定參加.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

BrianMam

我都好想我個親戚繼續幫我.但係我奶奶剛剛退休.想攞返個孫。早前,我親戚話出年放學後去"女麻""女麻"家啦!唉......我都好煩. 阿"女麻"一定竉壞他,都時真難教.....何況我哋兩家相距太遠.

家務助理我都有想過,不過我又無朋友試過好唔好....有時遇到天氣惡劣/學校放半天等,我都唔知點算好.....

我想問下, 如果返學好似呢幾日咁凍, 女仔可以著咩返學? 係咪都要著裙?

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

可以著絲襪或著學校運動套裝.

joe,

多謝回應, 妳女今年讀 P.2 呀?

ww

歡迎!!
希望今千金會喜愛學校生活.

小B媽咪

咁......都幾煩, 俾左阿"女麻"湊想羅番都幾難,最怕老人家撐腰唔聽你支"笛".

如果親戚湊開幾好咪繼續湊, 阿奶講~~~相距太遠, 湊來湊去阿仔好好累冇精神返學..
‹ 上一主題|下一主題