用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 直資一條龍定係攪珠9年免費????
go

直資一條龍定係攪珠9年免費???? [複製鏈接]

直資一條龍定係攪珠9年免費????

各位家長,

你哋會點揀?? 直資一條龍係咪一定好???

Re: 直資一條龍定係攪珠9年免費????

個人意見,一條龍的學校質素都會好些,而且升中不用煩,想想考小一已經煩到不得了,六年後又要煩多鑊!考到直資一條龍咪唔使煩,升中後是小朋友的反叛期,如果去到d唔好的中學,你都咪話唔驚呀!還有呀,很多直資學校的課外活動很豐富,都省了不少課外活動費呀!

我會選直資一條龍!!

agreed !!!  

I choose "直資一條龍"

我會選直資一條龍

我會揀一間有歷史的直資一條龍。

如果無直屬私校後備(如德望),我會選直資一條龍(如保良局蔡x有、聖保羅男女),因我對攪珠無信心(如心水瑪利諾)。

醒目開學勳章 王國長老

同意呀, 最好就直資/私校齊齊考, 有直資好offer就唔駛join統一派位啦, 如果有私校好offer, 又可以繼續join統一派位, 就最好啦

Could anyone provide the name of those 直資一條龍 schools?
Thanks.

調景嶺果間"真道"咪係直資一條龍law,不過呢間係新校,而家只係得1-3年級,得3年歷史

Usually DSS are very new, I will choose private schools first. Then, DSS and finally lucky draw for those with secondary schools. I don't want to have nightmare again.  
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

多謝咁多位嘅意見,我都prefer一條龍,但係而家好多直資一條龍都係新校,可能只得小一至小三。都唔知是否會比其他學校好?短資歷會唔會影響你哋嘅決定呢?

好似我想選的聖瑪加利男女英文中小學,亦係好新,你哋有冇聽過呢?
‹ 上一主題|下一主題