用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 Jen Ng / 吳x慈註冊脊醫
go

Jen Ng / 吳x慈註冊脊醫

janiceksl,

我真係好想知道妳到底係咪真係A仔/特殊兒家長黎.

近排妳不斷在自閉寶寶同特殊教育既forum度講/sell Dr. Jen Ng = 吳x慈註冊脊醫.

令我有咁既懷疑係因為 (1) 妳係一個新加入國民, (2)妳"所有"既post都淨係講/sell佢而無任何其他分享!!!!
http://forum.edu-kingdom.com/space.php?action=viewpro&uid=687965

絕對有別於真正在forum度互相交流既家長!

本人在此聲明我係千真萬確既家長,而且並唔認識Dr. Jen Ng(吳x慈註冊脊醫).
只係忍左幾日,不吐不快!

希望各位家長請以雪亮既眼睛去分辨是非黑白.

dada5

原帖由 dada5 於 11-3-10 02:12 發表
janiceksl,

近排妳不斷在自閉寶寶同特殊教育既forum度講/sell Dr. Jen Ng = 吳x慈註冊脊醫.

令我有咁既懷疑係因為 (1) 妳係一個新加入國民, (2)妳"所有"既post都 ...

我都有同感~~~  一d都唔似家長。

support dada5.

大家睇 d "家長" 意見時真係要小心小心.

當初阿仔 check 到有問題,我屋企人都有向我推介,又話報紙賣晒...

咁我都抱持開放態度嘅,但可能我經歷過癌症嘅洗禮,對所有另類療法都會小心謹慎,而且 Budget 有限,我會先做密集式訓練先,遲下再做針灸(始終係中國有幾千年歷史,浸大又有數據)。

我會所有希望都唔得,先再考慮。

佢地係咩星球既生物黎架?!

咁樣亂黎,就算賺到錢都袋唔穩喇!

原帖由 dada5 於 11-3-10 02:12 發表
janiceksl,

令我有咁既懷疑係因為 (1) 妳係一個新加入國民, (2)妳"所有"既post都 ...

頭先在facebook度見到Dr. Jennifer Ng打以下呢段 :-

http://www.facebook.com/#!/DrJenniferNg

我再重申一次兒科脊醫也是脊醫, 不會用藥, 一樣是透過矯正兒童脊骨及給予相關訓練/運動來進行保健或治療一
切與脊骨&神經系統有關的毛病, 包括所有痛症, 身體/心智障礙, 大小腦發育遲緩 etc

有位Janice Kok 回覆如下 :-

Hey Doc. I saw ppl made bad comments about u in a forum where i tried to search for kindergarten info for my younder daughter earlier this week, i already registered to fight back for u, & help promoting u to them, hope that it can help la. i don't understand how can they disrespect doctor like that ><

Janice Kok 在facebook入面所開既a/c同在bk一樣,都只係為左support/promote Dr. Jen Ng -
http://www.facebook.com/DrJenniferNg#!/profile.php?id=100001788836396&sk=wall

我諗聰明既家長應該知道咩事!!!!
過去非常活躍既janiceksl已經無/唔敢再現身,改為走去facebook度support位Dr.

我唔知Dr. Jenneifer Ng係咪真係幫到我地既小朋友.可能佢真係好有料都唔定.但作為一個醫生,應該有專業操守,先會受人專重.俗語有云 - 有"射"自然香.

故此,呢D咁既"做生意"手法實在太差及幾近無恥.
學someoneelse話齋,咁樣亂黎,就算賺到錢都袋唔穩喇.

日後如果有"真正"既家長係去佢診所度做過而真係有好既效果.相信呢個forum係絕對歡迎/期待確實既分享來幫大家既小朋友.

約一小時前Dr. Jenneifer Ng / 吳X慈脊醫在facebook post了以下一段 :-

http://www.facebook.com/#!/DrJenniferNg

呢兩日多左好多電話打黎診所問"呢度係咪做顱底骨治療"?? 姑娘答: 呢度係脊醫診所, 顱底骨治療要經醫生評估過先知需唔需要做. 電話裡"脊醫?D人話做顱底骨好喎". 姑娘答: 你聽邊D人講? 電話裡"網上面D人囉"

當發覺有問題, 該尋求專業意見, 不要道聽途說. 有病要睇醫生, 需要什麼治療該由醫生決定, 胡亂治療可帶來反效果.

我去過3次jen Ng 到,入咗去10幾分鐘就出離,都唔知做mud,話比你知好大件事,好大影響,但做treatment時就touch下就算。

我覚得可得跟本脊骨冇事,就話你好大件事。

原帖由 dada5 於 11-3-11 13:47 發表
約一小時前Dr. Jenneifer Ng / 吳X慈脊醫在facebook post了以下一段 :-

呢兩日多左好多電話打黎診所問"呢度係咪做顱底骨治療"?? 姑娘答: 呢度係脊醫診所, 顱底骨治療要經 ...

其實早已有人在網上踢爆佢係報紙上的
廣告

http://fongyun.xanga.com/731812335/on-chiropractic-2---autism/

大家當心中計~