用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 3歲半想學跳舞, SDM定王仁曼好?
go

3歲半想學跳舞, SDM定王仁曼好?

王仁曼會唔會好嚴肅, 想找一間活D的, 讓小朋友提起興趣.

王仁曼好似可以免費試堂架﹗去試試再考慮啦

原帖由 MelodyLeung11 於 11-3-9 15:16 發表
王仁曼會唔會好嚴肅, 想找一間活D的, 讓小朋友提起興趣.

我阿女3歲2個月,剛係王仁曼北角總校試咗堂,起初佢唔敢入課室架,但我見佢完課後到幾寬容,而佢眼見其他同齡小女孩穿著校服也很羡慕,立即報咗名同買埋裙仔。

其實我家很近SDM,但係我好驚佢個負責人(經常只有她一個),講嘢好大聲,亦會鬧小朋友嘈(在門外峽小空間等上課),得一個跳舞室,規模同王仁曼無得比,(只是聽聞)老師不穩定…所以遠D都報咗王仁曼。

學得Ballet,我預咗阿女要學紀律,又未至於艱苦,但係要喺嚴肅嘅氣氛學習。

我之前都諗過報王仁曼的,但係地區,對我黎講,唔太方便.所以幫囡囡報左SDM.
囡囡而家2歲半,學左2個月左右啦~~
我正式報名時,係先去試堂的,$100試堂.之後即時報名會扣回.
其實我當時心態就係,畀佢去試下,睇下佢對呢方面會唔會有興趣,點知,佢一試堂後,就超級鐘意,所以就幫佢報左半年,而家佢每次上堂都好開心好期待.
我建議妳可以去左試堂先,之後先決定報邊一間,因為都好睇個小朋友鐘唔鐘意,我之前同囡囡去上堂,真係見過有一D小朋友係好抗拒的,一著鞋就喊,一話要入去課室又喊,所以可能個小朋友真係唔鐘意,所以無得迫佢.....希望我小小意見幫到妳啦~~

回覆 1# ava@yu 的文章

呢樣係真嘅,跳舞都要講興趣,唔係個個小朋友都鍾意,就算要比少少錢試堂都無壞丫!