用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: 洛婷
go

校際音樂節 [複製鏈接]

我都冇呀, 洗唔洗買呀??
原帖由 Jacquesl 於 11-3-1 17:05 發表
same as you.  how?

賽例只係寫用樂譜演出要用原版,並無提及工作人員會唔會檢查每一比賽者樂譜。最佳辦法係打去校際音樂節問下佢哋負責人會準確啲,因為埸地工作人員可能係臨時員工唔係咁清楚賽例。

原帖由 DONUTBUBBLE 於 11-3-1 18:01 發表
我都冇呀, 洗唔洗買呀??
因我企係工作人員隔離,見到全部人都有比佢睇,所以唔知冇帶會點,不過,我見到有兩個參賽者遲到約半個鐘,都冇被取消資格。

我都係想問下已經比賽完的, 係咪真係要check正版樂譜? 同埋係咪出面職員check, 評判唔會要求再帶譜上台?
我囡囡g2都係冇譜呀, 好擔心到時唔俾比賽!!

濤兒, 我有G2 104既正譜, 你小朋友係咪彈呢首? 如果係, 可以借畀你! (我女上年參加G2校際時, 係彈入面其中一首歌, 今年無再彈G2, 所以可以借出)

原帖由 濤兒 於 11-3-1 19:57 發表
我都係想問下已經比賽完的, 係咪真係要check正版樂譜? 同埋係咪出面職員check, 評判唔會要求再帶譜上台?

醒目開學勳章

原帖由 10101010 於 11-3-1 14:57 發表
Hi!洛婷 大家好!我仔上午剛比賽完~G109,可解答大家一些問題,一定要帶譜比工作人員睇,同埋講明唔准帶譜放在琴上,一定要背彈,只可一個家長跟入比賽區,其如家長要在外等,不過工作人員解釋因地方細,不能容納太多人 ...

G 係代表? 通常見係N, W, U & E.  請指教.

醒目開學勳章

原帖由 ng 於 11-3-1 20:32 發表

G係代表Grade

原帖由 ng 於 11-3-1 20:32 發表

係我漏咗咋 係G3即3級E109,E好似係指地區。

原帖由 濤兒 於 11-3-1 19:57 發表
  我朋友今日去另一塲地比賽,佢冇譜但見登記人員要看,隨即問了一個巳登記的参賽者借來登記,入了比賽塲地係唔再需要取出來的。

囝囝K3, 今次第一年參加G2 - 104, 係megabox, 我很開心佢取得83分因阿sir話希望佢能夠取75分, 今天冇檢查譜同有些2位家長入場.  我見到有帶譜的小朋友成日在台下看譜, 覺得反而令小朋友更加緊張.  今場冠軍的小妹妹大約小一左右但彈得真係好好聽.

醒目開學勳章

原帖由 10101010 於 11-3-1 20:55 發表
   我朋友今日去另一塲地比賽,佢冇譜但見登記人員要看,隨即問了一個巳登記的参賽者借來登記,入了比賽塲地係唔再需要取出來的。

Oh! 聽日要問下miss有冇譜啦.

請問各位家長, 小朋友彈完琴, 可否先走, 返回學校繼續上堂, 大人留下等成績?

Thanks

醒目開學勳章

原帖由 tws2010 於 11-3-1 21:59 發表
請問各位家長, 小朋友彈完琴, 可否先走, 返回學校繼續上堂, 大人留下等成績?

Thanks

可以

原帖由 十月媽咪 於 11-3-1 20:18 發表
濤兒, 我有G2 104既正譜, 你小朋友係咪彈呢首? 如果係, 可以借畀你! (我女上年參加G2校際時, 係彈入面其中一首歌, 今年無再彈G2, 所以可以借出)

係104呀. next mon比賽. 你真係好人呀, 想問可以點攞呀?  我pm個電話俾你, 麻煩你聽日call我丫!

原帖由 donutshop 於 11-3-1 10:18 發表

3月7日比賽, grade 1 (101) Lesson in C, 謝謝支持!
另請問是否可帶櫈仔"long"腳?

係可以的。我個仔舊年就係著住花仔衫,用紅A膠櫈"long"住對腳彈琴。極其異相,但係大會係比嘅。

唔駛客氣, 我都PM咗個電話畀你, 我怕我聽日痴呆症發作唔記得CALL你, 如果我忘記了, 你可以CALL我約交收!

原帖由 濤兒 於 11-3-1 22:22 發表

係104呀. next mon比賽. 你真係好人呀, 想問可以點攞呀?  我pm個電話俾你, 麻煩你聽日call我丫!

睇番咁多位家長分享,今年應該會跟足賽例進行比賽,多謝大家通知,希望大家都早作準備。

原帖由 音樂人長老 於 11-3-1 22:46 發表
睇番咁多位家長分享,今年應該會跟足賽例進行比賽,多謝大家通知,希望大家都早作準備。

其實我每年都打上協會問一次,每年的答覆都如下:
嚴格黎講,評判係有權o係有需要o既情況下問參賽者拎樂譜黎睇,如果你當時拎唔到出版譜的話,就有權dq你
但其實評判又好少(尤其低grade)會問佢地拎譜,所以穩陣起見就係帶定書去,但我覺得最好keep o係家長度啦,以免小朋友傻下傻下又拎埋出去,又dq埋

慘啦! 原來要譜我都唔知添,
請問有冇家長有G1 Lesson in C,
我囝囝响25/03比賽呀!

醒目開學勳章

kangaroo , 十月媽咪

想問下你地小朋友彈 113 既時候 ,
個速度係幾多 ???

我見個譜係 132-144 ,
但 144 個感覺好似好急咁 ???
你地係點 ???
‹ 上一主題|下一主題