用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: 洛婷
go

校際音樂節 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 cyiuch 於 11-3-30 14:28 發表
今早, 大仔終於完埋綱琴G5, 87分~第三, 呢次係佢表現最好既一次. 咁啱同細仔同一埸地,重同一評判.

恭喜

醒目開學勳章

原帖由 beetle 於 11-3-30 15:45 發表
係violin concerto 12 & under.
其實果位參賽者都唔係太多甩漏,不過嚴重走音。
拉到一半就被叮了。

洛婷, 十月媽咪

Thanks !

原帖由 洛婷 於 11-3-30 15:46 發表

恭喜

今日同阿仔同場比實既大部份都係中學生...好高大, 其中只有佢同另外兩個係小學生. 唔知點解好多人都彈錯或有甩漏, 基本上彈得齊齊整整既都入到三甲. 第一名既都係小學生(睇黎係年紀最細既), 佢都有輕輕甩左一下, but 阿仔話佢彈得好, 評判更加勁讚佢好....

係阿仔前一個參賽者上台前重不停刨琴譜.....彈左10+次都彈唔到(開頭兩三小節...), 最後評判say thank you...示意佢落台. 我都鄧佢緊張, 又擔心阿仔會緊張埋一份....受到影響.

原帖由 beetle 於 11-3-30 15:45 發表
係violin concerto 12 & under.
其實果位參賽者都唔係太多甩漏,不過嚴重走音。
拉到一半就被叮了。

原帖由 cyiuch 於 11-3-30 16:33 發表
今日同阿仔同場比實既大部份都係中學生...好高大, 其中只有佢同另外兩個係小學生. 唔知點解好多人都彈錯或有甩漏, 基本上彈得齊齊整整既都入到三甲. 第一名既都係小學生(睇黎係年紀最細既), 佢都有輕輕甩左一下, but ...

恭喜  
我囝囝之前比賽嗰塲都係好多中學生...最後第二名同第三名都係中學生..第一名個妹妹應該係小四或小五~~

校際音樂節將於今天結束了,能夠同咁多位家長分享真係收穫甚大。個人意見認為每位小朋友係一個個體,同別人比較都唔會幫到小朋友,最重要鼓勵小朋友持續學習,希望明年有機會再同大家交流

我仔學校前日派咗獎狀比所有同學,佢哋全部都係攞良好同優良,我仔係有名次的,唔知點解仲未派比佢,佢又唔敢問老師,請問有冇人知係咪有名次嘅獎狀分開寄比學校??所以未收到都唔定!

原帖由 10101010 於 11-6-2 18:35 發表
我仔學校前日派咗獎狀比所有同學,佢哋全部都係攞良好同優良,我仔係有名次的,唔知點解仲未派比佢,佢又唔敢問老師,請問有冇人知係咪有名次嘅獎狀分開寄比學校??所以未收到都唔定! ...

就算有名次,證書應該係一齊拎的
會唔會想keep起結業禮時先頒比得獎的同學?

原帖由 marcuscyrus 於 11-6-2 20:51 發表

就算有名次,證書應該係一齊拎的
會唔會想keep起結業禮時先頒比得獎的同學?
    唔該哂!我想應該唔會,因為我仔學校唔多重視音樂獎項,只有運動獎項先會有頒獎儀式,因我仔比較內向,唔敢問老師,不過我見佢唔開心,所以先上嚟問吓,因為佢話所有攞獎d同學影咗合照相,奇怪冇自己份,我巳經鼓勵咗佢明天自己大胆d問吓老師。

原帖由 10101010 於 11-6-2 21:23 發表
     唔該哂!我想應該唔會,因為我仔學校唔多重視音樂獎項,只有運動獎項先會有頒獎儀式,因我仔比較內向,唔敢問老師,不過我見佢唔開心,所以先上嚟問吓,因為佢話所有攞獎d同學影咗合照相,奇怪冇自己份,我巳經鼓勵咗佢明 ...

又或者會唔會當初係琴老師幫你報名?唔係學校報?
‹ 上一主題|下一主題