用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: 洛婷
go

校際音樂節 [複製鏈接]

大家努力加油! 今年係阿女第一次参加校際音樂節, 吾期望佢可以攞到好成績, 只係希望佢可以攞d經驗.  不過, 見到阿女呢排都好俾心機練琴, 我都好開心. 阿女加油呀!

洛婷:

加油! 記得去年你都鼓勵我仔仔!

原帖由 洛婷 於 11-2-28 15:27 發表

好呀 , 下星期....等你好消息

醒目開學勳章

原帖由 chrwan 於 11-2-28 15:33 發表
洛婷:

加油! 記得去年你都鼓勵我仔仔!

大家互相支持 , 增加正能量

台上囝囝、囡囡有幾緊張就唔知,不過台下做家長輪到孩子的時候,就絕對不是享受,心裏只想著.........千祈唔好停響度呀!直至完結才能鬆一口氣!

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

醒目開學勳章

原帖由 Heidi媽 於 11-2-28 17:59 發表
見你開 topic, 等我又回應吓先.

我兩個分別11同18號比賽, 117 & 125, 不過佢地真係疏於練習而且還未達到老師要求, 希望比賽前一星期努力d加緊練習!

又希望各位快將比賽的小朋友取得好成績 !

...

你仔同女一定冇問題 , 等你好消息

醒目開學勳章

原帖由 洋洋 於 11-2-28 17:41 發表
小女 幼稚園 Grade 1   Piano.....

請問:
1) 是否只准一位家長陪同? 還是父母都可以進場?
2) Grade 1 有不同日期比賽, 是否每次都有冠亞季勝出?
3) 分紙....我是上午比賽, 是否要待上午考生全部考晒,
便可以取分紙?

1) 只准一位家長陪同 !!!

2) 每場都會選出冠亞季 ,
    冠軍得一個 , 亞軍季軍可以同時多過一個 !!!

3) 要等上下半場參賽者比賽完 ,
    評判講解加頒發名次 , 之後就可攞分紙 !!!

第一次比賽80分..grade1..

醒目開學勳章

原帖由 laiheiyau 於 11-2-28 19:27 發表
第一次比賽80分..grade1..

都有 MERIT , 算唔錯

My kid is also not up to the standard.  But my standpoint is let her try and increase her confidence.  It's not really a matter if she has an award or not.  Anyway, let's all encourage our kids to do their best.

原帖由 Heidi媽 於 11-2-28 17:59 發表
見你開 topic, 等我又回應吓先.

我兩個分別11同18號比賽, 117 & 125, 不過佢地真係疏於練習而且還未達到老師要求, 希望比賽前一星期努力d加緊練習!

又希望各位快將比賽的小朋友取得好成績 !

...

回覆 16# 十月媽咪 的文章

我個仔彈113已經彈到好悶,好彩星期五就比賽。希望大家都有好成績!

回覆 44# fcbttkw 的文章

多謝。仔仔年紀細,今次第二次參加,希望可以讓他多見識見識。

醒目開學勳章

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:24 發表
我個仔彈113已經彈到好悶,好彩星期五就比賽。希望大家都有好成績!

你好早就開始練 ???

Kangaroo,

我女一月至開始學呢首歌, 兩星期就已經背熟成首歌個型, 但DETAILS呢....唉....至今都做唔足老師要求....今日係比賽前尾二嗰堂, 老師雖然話係彈得好咗, 但佢要求佢做得再仔細D既地方, 我女依然係未領略到....所以....不予厚望, 只求KEEP住個MERIT啊!

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:24 發表

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 22:39 發表
Kangaroo,

我女一月至開始學呢首歌, 兩星期就已經背熟成首歌個型, 但DETAILS呢....唉....至今都做唔足老師要求....今日係比賽前尾二嗰堂, 老師雖然話係彈得好咗, 但佢要求佢做得再仔細D既地方, 我女依然係未領略到. ...

我女都係未做到要求

回覆 2# 洛婷 的文章

係十二月左右,可能因爲細,所以老師早d教。

你女幾時比? 我哋下星期一係LAST一堂喇...真係GOOD HER LUCK!

原帖由 洛婷 於 11-2-28 22:45 發表

我女都係未做到要求

你小朋友幾歲?

前兩年D琴老師都係好早就開始教個女彈校際的, 不過去到比賽前, 阿小姐真係彈到悶晒....今年個老師有見及此, 就搏一舖, 推到一月至開始教....雖然首歌未去到爛熟既階段, 但阿小姐已經練到悶...成日走去練D自己鍾意既歌, 而首校際就....求其彈兩彈敷衍我....

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:47 發表
係十二月左右,可能因爲細,所以老師早d教。

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 22:39 發表
Kangaroo,

我女一月至開始學呢首歌, 兩星期就已經背熟成首歌個型, 但DETAILS呢....唉....至今都做唔足老師要求....今日係比賽前尾二嗰堂, 老師雖然話係彈得好咗, 但佢要求佢做得再仔細D既地方, 我女依然係未領略到. ...

十月媽咪,

祝你囡囡演出成功,今次可以攞到好成績!
‹ 上一主題|下一主題